Katlarda oluşan tesisat problemleri nasıl çözülür!

Her bina içerisinde oluşan tesisat problemleri bulunmaktadır. En önemli olanından bahsetmek gerekirse daire içerisindeki sorunlardır.

Katlarda oluşan tesisat problemleri nasıl çözülür!

Her bina içerisinde oluşan tesisat problemleri bulunmaktadır. En önemli olanından bahsetmek gerekirse daire içerisindeki sorunlardır.

15 Eylül 2019 Pazar 16:40
Katlarda oluşan tesisat problemleri nasıl çözülür!

 Her insan genellikle suçu başka dairelere atsa da kendi dairesindeki sorunu görmüyorsa derhal bir tesisatçı getirilip, durumun ne olduğuna bakılması en iyi çözüm önerilerinden biridir. Genellikle su sızıntısı, tavandaki küflenme ve boya akıntısı, duvarların çürümesi gibi sorunlardan şikayet eden ev sahipleri bu sorunu çözmek için mutlaka profesyonel bir ekipten yardım almaları gerekmektedir. Üsküdar su kaçağı tespiti belli bir zaman sonra elektrik sistemine de zarar verdiğinden dolayı bina içerisinde hayati risklere sebebiyet verebilir. En çok üst katlarda meydana gelen bu sorunun temeli teras kata yakın olan daireler olmasıdır. Bu sayede duvarların çürümesi de mümkün olabilir.

Katlarda Oluşan Tesisat Problemlerinin Çözümü Nedir?

En çok tercih edilen yöntem profesyonel bir tesisatçı çağrılıp sorunun nereden geldiğini akustik cihazlarla öğrenir ve sorun binadan kaynaklanıyorsa daire başına ücret toplanarak bu sorun ortadan kaldırılır. Bazı bina sakinleri donmuş su borularından şikayetçi olduklarından bahsederler ve kendi yöntemleriyle ısı yöntemini kullanırlar. Su kaçağı tespiti. Isıyla boruya temas edilirse patlama meydana gelerek boru içerisindeki su gazla sıkışıp sizleri hayati risklere sürükleyebilir. Boruların su ile donduğunu eğer görürseniz öncelikle yapmanız gereken tespit sonrası çözünme gerçekleşmesi için teknolojik cihazlar bulunmaktadır. Bunları da tesisatçı yardımını alarak gerçekleştirebilmeniz mümkün olabilir.

Tesisat Problemlerine Karşı Alınabilecek Önlemler

Evde yapılacak herhangi bir tadilattan sonra mutlaka kontrol edilmesi gereken noktalar vardır. Bunların kontrolü sağlandıktan sonra tadilat bitiminde genel temizlik yapılması gerekir. Yapılmadığı taktirde alt katta ve evin içinde rutubet oluşumu başlar. Temizlik yaparken duvarlara zarar verecek malzemelerden kaçınmalısınız. Mutfak veya banyodaki su kaçağı ya da ev içerisindeki tüm giderlere katı maddeler sokmadan boru tıkanmalarına sebebiyet verecek şeylerden kaçınırsanız tesisat konusunda problem yaşamazsınız. Genellikle en dikkat edilmeyen şey, banyo giderindeki kişisel temizlik sonrasında kıl, saç ve benzeri atıkların meydana gelmesidir. Bu tür atıklar ise boruları tıkar ve çeşitli tıkanıklıklara sebebiyet verir. Önüne geçebilmek için sıcak bir su kabına doldurup gidere boşaltılmasıdır.

Son Güncelleme: 15.09.2019 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81