Kask kolunda mıydı?

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde geçen hafta Perşembe günü meydana gelen ve otomobille çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü 61 yaşındaki Belçika uyruklu Theodoor Coremans’ın yaşamını yitirdiği kazayı Hürriyet Akdeniz’den Alper Beyaz köşesine taşıdı.

Kask kolunda mıydı?

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde geçen hafta Perşembe günü meydana gelen ve otomobille çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü 61 yaşındaki Belçika uyruklu Theodoor Coremans’ın yaşamını yitirdiği kazayı Hürriyet Akdeniz’den Alper Beyaz köşesine taşıdı.

06 Kasım 2016 Pazar 21:48
Kask kolunda mıydı?
Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde geçen hafta Perşembe günü meydana gelen ve otomobille çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü 61 yaşındaki Belçika uyruklu Theodoor Coremans’ın yaşamını yitirdiği kazayı Hürriyet Akdeniz’den Alper Beyaz köşesine taşıdı. Beyaz, “Sonunda bu da oldu” başlığı ile yazdığı köşesinde Coremans’ın kask takmaması üzerine yazdı. İşte o köşe yazısı:
Söze neresinden başlasam; o kadar zor ki!.. Ama gerçekten 'sonunda bu da oldu' dedirten bir olay yaşadık
 Alanya’da önceki gün Mahmutlar Mahallesi, D400 karayolu üzerinde yine bir motosiklet kazasıyla fark yarattık; diyebiliriz. Bu kez konu tamamen ilçede yerleşik yaşayan Belçikalı 61 yaşındaki Theodoor Coremans hakkında... Yani anlayacağınız yerleşik Coremans... Yıllardır Alanya’da yaşayan Coremans’ın bindiği motosiklette güvenlik önlemleri alması gerekirken, o da ne yazık ki bizlerden biri olarak kayıtlara geçti.
Şöyle ki; kazada ağır yaralanan Belçikalı Coremans’ın başında kask var mı; yok mu, orasını yetkililer bile tam olarak kestiremedi. Sadece kayıtlarda yolda bir kask bulunduğu belirtiliyor. Yani Coremans’ın başında olması gereken kask her nedense kaza alanından uzakta bir yerde bulunuyor. Sanırım o da çoğumuz gibi kaskı başına değil; koluna bilezik gibi taktı!.. Ne dersiniz?
Üzücü olan şu ki Belçikalı Coremans, kazada ağır yaralanarak yaşamını yitirdi. Belçikalı Coremans acaba kendi ülkesinde motosiklete kask takmadan, dizlik gibi diğer güvenlik önlemlerini almadan binebilir miydi? Öyle ya bu pek mümkün değil? Bu bir anlamda hem zihniyet hem de kural meselesi sanırım!..
Denetimlerin ve cezaların caydırıcı özellikleri neden bizlerin üzerinde etkisi olmaz ki! Neden bu kadar sağırız?
Ceza derseniz var; denetim yeter mi; yetmez mi kaza raporlarını inceleyince ortaya çıkıyor. Tıpkı Belçikalı Theodoor Coremans da
olduğu gibi... Coremans’ın raporu var ama kendi artık aramızda değil...
Düşünsenize Belçikalı Coremans’ı bile görsel hafızasında etkiledik.
Sonunda bu da oldu!...
Son Güncelleme: 06.11.2016 21:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81