Sarıkamış’ta 74 gün sonra ilk cuma namazı kılındı

SARIKAMIŞ’TA 74 GÜN SONRA İLK CUMA NAMAZI KILINDI

Sarıkamış’ta 74 gün sonra ilk cuma namazı kılındı

SARIKAMIŞ’TA 74 GÜN SONRA İLK CUMA NAMAZI KILINDI

29 Mayıs 2020 Cuma 15:41
Sarıkamış’ta 74 gün sonra ilk cuma namazı kılındı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde korona virüs salgını nedeniyle 16 Mart’tan bu yana kapalı olan camilerin bir bölümünde hijyen ve mesafe koşulları altında bugün ilk cuma namazı kılındı.

Sarıkamış’ta korona virüs salgını nedeniyle 16 Mart’tan bu yana kapalı olan camilerin bir bölümünde hijyen ve mesafe koşulları altında bugün ilk cuma namazı kılındı.

Sarıkamış’ta 7 camide sosyal mesafe kurallarına göre hazırlanan alana gelen vatandaşlara cami bahçesi girişinde maske dağıtıldı. Daha sonra 1,5 metre mesafe kuralına göre vatandaşlar getirdikleri seccadelerini sererek, cuma namazı öncesinde hazırlıklarını tamamladı.

Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde cuma namazını İlçe Müftü Vekili Engin Çelik kıldırdı. 74 gün aranın ardından Sarıkamış’ta binlerce vatandaş cuma namazını kıldı. Kılınan cuma namazının ardından vatandaşlar kontrollü olarak cami bahçesinden ayrıldı. İlk cuma namazında kent genelinde camiler doldu, taştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81