Kargıcak'ta okul isyanı

Kargıcak'ta okul isyanı

06 Kasım 2017 Pazartesi 20:20
Kargıcak'ta okul isyanı
Vahapoğlu İlkokulu öğrenci velileri, okulda bulunan sınıfların yetersiz olmasından dolayı okulda ikili eğitim sistemi uygulanmasına tepki göstererek Kargıcak’a yeni bir okul yapılmasını talep etti.  Öğrenci velilerinden Sait Kiriş, “Biz Kargıcaklı değil de, Suriyeli olsaydık, bu okul buraya yapılırdı. Biz Suriyeli olmadığımız için bize okul yapılmadı” dedi. 
 
Kargıcak Mahallesi’nde bulunan Vahapoğlu İlkokulu öğrenci velileri, okulda bulunan sınıfların yetersiz olmasından dolayı okulda ikili eğitim sistemi uygulanmasına tepki göstererek Kargıcak’a yeni bir okul yapılmasını talep etti.  Dün okul önünde toplanana 20-30 kadar öğrenci velisi ellerinde bulunan ve üzerinde ‘Karanlıkta eğitim olmaz,  okul istiyoruz ve 3 çocuk istedin yaptık hani okul?’ yazılı afişlerle yetkilileri protesto ettiler. 
‘SABAH GELİYORLAR KARANLIK, AKŞAM GİDİYORLAR KARANLIK’
Sınıfların yetersiz olduğunu ve bu konuda yıllardır mücadele ettiklerini söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Tamer Eken, “Daha önce gerek mahalle muhtarımız gerekse benden önceki okul aile birliği yönetimimiz gerekli mercilere başvurularda bulundu ancak herhangi bir sonuç alamadık. İkili sistemle giden eğitim sisteminden dolayı sabah 7’de okula geliyorlar, öğlen 1’de çıkıyorlar. Daha sonra ise 1’de gelen küçük öğrencilerimizde akşam 18.30’da çıkıyorlar.  Sabah geliyorlar hava karanlık, akşam çıkıyorlar hava karanlık. Ayrıca bunun yanı sıra okulumuzda hademe yok. Temizlik konusunda da sıkıntılar yaşanıyor.  Okulumuza bir bütçe ayrılmıyor.  Bunu velilerimizin katkılarıyla bir şekilde ilerletiyoruz. Biz yetkililer ve devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz. Kargıcak’a yeni bir okul yapılsın ve öğrencilerimizin ve biz velilerin çektiği bu sıkıntılar sona ersin istiyoruz” dedi. 
‘8 SENEDİR BUNUN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ’
Öğrenci velilerinden Sait Kiriş ise, “Ben burada 8 sene okul aile birliği başkanlığı yaptım. Tam 8 yıldır buraya okul yapılması için Milli Eğitime gidip geliyorum. Hep yapılacak denildi ama yapılmadı. Bize geçen yıl için Mart ayında okul yapılacak dediler, bizde sevindik.  Mart geldi okul iptal oldu dediler.  Seçim zamanlarında birçok kişi buraya geliyor, onu yapacağız bunu yapacağız diyor ama yapılan bir şey yok. Bize 2017 yılında okul yapımı için ödenek yok denildi ama Konaklı’ya okul yapımına başlanıldı. Biz yıllardır okul istiyoruz ama okulumuz yok. Ama biz Kargıcaklı değil de, Suriye’li olsaydık, bu okul buraya yapılırdı. Biz Suriyeli olmadığımız için bize okul yapılmadı” diye konuştu. 
‘ÇOCUKLARIN BAŞINA BİRŞEY GELSE CEREMESİNİ KİM ÇEKECEK?’
Velilerden Serpil Bıyık da, “Okulumuz gerçekten çok kötü durumda. Öğrencilerimizin hiçbir sosyal faaliyeti yok. Hem sınıflar yetersiz hem de çocuklarımızın sosyal faaliyet yapabileceği bir yer yok. Kış geldi. Yağmurlar başladı 5-6 kilometre yoldan gelen öğrencilerimiz var. Sabah karanlıkta gelip, akşam karanlıkta giden öğrencilerimiz var. Akşam karanlığında bu öğrencilerin başına bir şey gelse bunun ceremesini kim çekecek? Yetkililerden isteğimiz bizim bu çağrımızı duyup yeni bir okul yapması” şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİLER TUVALETLERİNİ EVİNDE YAPIYOR!
Okulda öğrenim gören öğrencilerde sabah erken gelmekten rahatsız olduklarını ve erken kalktıkları için uygularını tam anlamıyla alamadıklarının yanı sıra ayrıca okulda hademe olmayışından dolayı tuvaletlerin pis olduğu ve tuvaletlerini tutarak kendi evinde yaptıklarını söylediler.– Mert CANTÜRK (ÖZEL HABER)
Son Güncelleme: 06.11.2017 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81