Kardeş şehirlerden 'Sevgi'ye tam not!

Festivalin uluslararası boyutu nedeniyle Alanya’da bulunan kardeş şehir heyetlerine Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Green Beach Restaurant’ta bir kaynaşma yemeği verdi.

Kardeş şehirlerden 'Sevgi'ye tam not!

Festivalin uluslararası boyutu nedeniyle Alanya’da bulunan kardeş şehir heyetlerine Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Green Beach Restaurant’ta bir kaynaşma yemeği verdi.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 18:14
Kardeş şehirlerden  'Sevgi'ye tam not!
Geleneksel kaynaşma yemeği ve hediye değişim programına katılan Almanya’nın Gladbeck, Polonya’nın Wodzislavslaski, Tunus’un Mahdia, Litvanya’nın Trakai ve Silute, Rusya’nın Murmansk ve Degachi şehirlerinin belediye başkanları ve temsilci heyetleri, 17. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin ana teması “SEVGİ” yi çok anlamlı bulduklarını belirttiler. Heyetler, günümüzde tüm dünyanın sevgi ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu söylediler.
SEVGİ TAŞI HEDİYE EDİLDİ
Kardeş şehirler onuruna verdiği kaynaşma yemeği ve hediye değişim programında Başkan Yücel, konuklarına “SEVGİ TAŞI” hediye etti. Bilindiği gibi 17. Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin ana teması “SEVGİ”. Yücel, kardeş şehir heyetlerine sevgi taşının hikayesi ile ilgili de bilgi vererek, “Bu yıl ki Turizm ve Sanat Festivali’nde de sevgi konusunu vurgulayarak, medeniyetlerin izini taşıyan zengin yer altı ve yer üstü kültürel mirasımızı ortaya koymak istedik. Alanya Müzesi’nde sergilenen ve Roma dönemine ait üzerinde yüzleri birbirine yapışmış bir kadın ve erkek figürünü gösteren “sevgi taşını” (ostotek) örnek aldık. Festivalimiz aracılığıyla “Sevgi Hep Vardı” mesajını vatandaşlarımıza, festivali ziyaret eden yabancı misafirlere ve tüm dünyaya ulaştırmak istedik” dedi. 
“KARDEŞ ŞEHİRLERİMİZLE SOSYAL VE EKONOMİK İLİŞKİLERİMİZİ DEVAM ETTTİRECEĞİZ”…
Kardeş şehirlere hitaben yaptığı konuşmada Alanya’daki yerleşik yabancı sayısı ve turizm potansiyeli hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Yücel, kardeş şehirlerle sosyal ve ekonomik ilişkileri devam ettirmek istediklerini söyledi. 
FESTİVALE 7 KARDEŞ ŞEHİR KATILDI
Alanya Belediyesi tarafından 17.si düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ne 5 ülkeden 7 kardeş şehir heyeti katıldı. Litvanya’nınTrakai şehri Belediye Başkanı Bayan Edita Rudeliene yine Litvanya’nın Silute şehri Belediye Başkanı Bay Uytautas Laurinaitis, Rusya’nın Murmansk şehri Belediye Başkanı Bay Vitaliy Kriillov, yine Rusya’nın Dergachi Eski Belediye Başkanı ve Saratov Bölge Sorumlusu Ivan Baboshkin, Plonya’nın Wodzislawslaski şehri Belediye Başkanı Bay Mieczyla Kieca, Almanya’nın Gladbeck şehri Belediye Başkan Yardımcısı Brigitte Puschadel ve Tunus’un Mahdia şehri Belediye Başkanı Hassen Hanchi başkanlığındaki heyetler Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in davetlisi olarak festivale katıldı. Festival kortejine de iştirak eden kardeş şehir heyetleri, ülkelerinde Alanya’nın tanıtımı için çalışmalar yapıyor.
 
Son Güncelleme: 22.05.2017 19:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81