Karagöz sahaya indi

Karagöz sahaya indi

11 Ekim 2017 Çarşamba 23:02
Karagöz sahaya indi
CHP Alanya İlçe Sekreteri Avukat Mehmet Can Karagöz, ilçe kongresi öncesinde sahaya inen ilk isim oldu. Çok sayıda partilinin katıldığı törende Karagöz,  ilk hedeflerinin 2019 seçimleri olduğunu belirterek partililerden destek isteyip adaylığını açıkladı. 
 
Alanya'da CHP denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan CHP'nin efsane isimlerinden Avukat Raif Karagöz'ün oğlu, CHP İlçe Sekreteri Avukat Mehmet Can Karagöz, 9 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan İlçe Kongresi öncesinde dün ilçe başkan adaylığını açıkladı. Parti binası önündeki adaylık açıklamasına mevcut İlçe Başkanı Ali Takavut, Eski CHP’li Milletvekilleri Atila Emek, Osman Özcan, CHP eski ilçe başkanları Mevlüt Güven, Haşim Yetkin, Raif Karagöz, Bülent Kandemir, Şengül Yeşildal, Antalya il yönetim kurulu üyeleri,  Belediye meclis üyeleri, Demirtaş eski belediye başkanlarından Mustafa Aras, Muhammet Akın. Ali Hancı, Hayati Bora, Dumlu Özcan, Serdar Köseoğlu, Halime Şenli,  Ömer Köse ve çok sayıda partili katıldı.
‘ADAYIN ÇOK OLMASI PARTİNİN GÜZELLİĞİNİ GÖSTERİR’
Önce kalabalığa hitap eden CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Burada ikilik, ayrıcalık, küskünlük, birbirini kötüleme, kaba tabirle belden aşağı vurma olmayacak. Bizler son yılların kritik dönemini geçiriyoruz. O da 2019 yılındaki yerel ve genel seçimler. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimi. 2019 cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmemiz demek Türkiye'yi kaybetmemiz demek. O nedenle bizler birlik beraberlik içinde birbirimizi kucaklayarak, küskünlüklerimizi yok ederek, kenetlenmiş vaziyette önümüzdeki sürece bakacağız. Partimiz içerisinde aday çokluğunun olması partinin zenginliğini gösterir. Ben her zaman söylemişimdir. 2-3 aday değil, 56 aday çıksa CHP'nin Alanya'daki zenginliğini gösterir. O nedenle bugün burada Karagöz adaylığını açıklayacak. Ben de kendisine hayırlı olsun" diyorum. 
‘TÜRKİYE’DE SOL YÜZDE 30-35’İ GEÇEMEZ DİYORLAR’
Takavut'un elini öperek sonra bir konuşma yapan Karagöz de, "Bugün sizlere kısa bir hikaye anlatmak istiyorum. Bu hikaye zamanı fark edebilen adamın hikayesi. Aslında tam zamanı sloganı buradan yola çıkıyor. Tam zamanını kullanan, bilen adamın hikayesini sizlere anlatmak istiyorum. Muhtemelen bu hikâyeyi daha duymadınız. Çünkü bu hikaye daha yeni oluştu ve birlikte bunun devamını getireceğiz. Zamanı fark eden hepimiz gibi belli bir zamanda doğdu yaşamaya devam ediyor. Hayatı boyunca olumlu, güzel şeyler yaşadı. Olumsuzlukları gördü. Kendi tarihini, kültürünü öğrendi. Kendi geçmişinin farkına vardı. Sonra hayal kurmayı öğrendi. Geleceğini de fark etmeye başladı ve kendi zaman dilimini de ortaya koydu. Kendi benliği, geçmişi, bugünü, yaşadıkları ve geleceği, bunların tamamını bu kişi ortaya koydu. Bu vatandaş hepimiz gibi hepimizin içinden dürüst, çalışkan, sosyal demokrat bir vatandaş. Bu sizsiniz. Bu hikayenin kahramanı buradaki CHP'liler ve Türkiye'ye gönül veren dürüst, çalışkan bütün vatandaşlar. Tabi dürüst olmak kolay değil. Bu kahraman vatandaşımız çok sıkıntı çekiyor. Kendisine yaşadığı ortamda her türlü kalıp uygulanıyor. Kendisi için her türlü zorluk sergileniyor. Hepimize ne denildiğini çok iyi biliyoruz. 'Türkiye'de sol yüzde 30-35'i aşamaz. Boş ver bu işi' diyorlar. 'Ne zaman belediyeyi alacaksınız. Bizi güldürmeyin' demiyorlar mı? 'Olsun, siz bekleyin siz sandığı. Biz onu orada saydırtırız. Sen çalış, uğraş' demiyorlar mı? Tüm bunları söylüyorlar, üzerine de elimizden tüm her şeyi alıyorlar. Yasal değişiklikler, OHAL, KHK'lar artık günlük hayatımıza sonuna kadar yansıyan bir dönemi girdik. Bunu kabullenmemiz gerekiyor. Bizim sosyal demokrat vatandaşımız artık zor durumda. 
 ‘İLK HEDEF 2019’
2023'e az kaldı. 100'üncü yaşımıza geliyoruz. Dünyada görülmemiş bir başarıyı burada tüm CHP'liler gururla yaşayacak. Bunları biz başarıyoruz ama 100'üncü yıla geliyoruz diye 100'üncü yılı beklemek zorunda değiliz. 100'üncü yıl sanki yarınmış gibi, 100'üncü yıla sanki yarın ulaşıyoruz gibi o günün mücadelesine bugünden başlamak zorundayız. Artık olağanüstü koşuldaysak, tedbirleri de olağanüstü almak zorundayız. Bir arabamız var. İktidara doğru yola çıktık, gidiyoruz. Şimdi biz demiyoruz, 5 vitesli bir arabamız var, bunu 6 vitesli bir araba yapalım, daha hızlı gidelim demiyoruz. Artık yeni teknolojilere geçelim. Hibritlere, elektrikli arabalara geçelim. Klasik tedbirlerden vazgeçelim. Karşımızdakiler artık bize davranmıyor. Ufkumuzu açalım, kalıplarımızı kıralım. Zamanı fark eden adam olarak ekip olarak önce 2019, daha sonra 2023'e kalıcı emin adımlarla devam edelim. 
‘KURUCU DEĞERLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ’
Bizler, CHP'ye gönül verenler, sosyal demokratlar, Türkiye sevdalıları artık zamanın farkındayız. Zamanın değerini biliyoruz. Bundan sonra artık değerini bilemeyenler iyi düşünecek. Biliyorsunuz zaman kavramını iyi kullanamayanlar var. Ne diyorlar? İyi gelecek. Antalya'dan yola çıkıyorsunuz. Serik'e, Manavgat'a, Alanya'ya iyi gelecek. Gelecek. Zamanı iyi kullanamıyor. Hâlbuki ki en son kavşağımızda gördük. Battı çıktı. Battı dedi battı. Zamanı doğru kullanmak lazım. Zamanı doğru kullanamayanlarla artık aynı yolda olamayacağız. Genel bazda da böyle. Türkiye'yi kurucu değerlerinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Biz zamanın da efendisiyiz, her şeyi ele geçiririz iddiasında da olanlar var. Biz zamanın farkındayız. Değişim ve gelişimin de farkındayız. Ancak bizler kurucu değerlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Ezelden ebede kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerinin farkında olarak her gün, saat, dakika burada olacağız. İşte bu ihtiyacımız olan sebepler nedeniyle bugün huzurlarınızda CHP İlçe Başkanlığı adaylığımı açıklıyorum" diye konuştu. Karagöz’ün konuşmasının ardından partililer Karagöz’ü tebrik etti. Karagöz’ün konuşmasının esnasında birçok partili ellerinde ‘2019 tam zamanı’ yazılı afişler tutuyordu. – Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 12.10.2017 00:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81