Karaciğer Biyopsisi yapılmaya başlandı

Karaciğer Biyopsisi yapılmaya başlandı

12 Temmuz 2017 Çarşamba 03:00
Karaciğer Biyopsisi  yapılmaya başlandı
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karaciğer biyopsisi yapılmaya başlandı. Alınan biyopsiyle beraber artık karaciğer hastalıklarının tanı ve tedavisi hastanede yapılabilecek. 
Alanya EAH Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Özer, alınan biyopsiyle beraber artık karaciğer hastalıklarının tanı ve tedavisini yapmaya başladıklarını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Alanya EAH Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr Özlem Özer; “karaciğer biyopsisi alarak, karaciğerde hasara neden olan viral hepatit enfeksiyonların tedavisine de başlamış olduk” dedi.
KAŞINTI KARACİĞER RAHATSIZLIĞININ BELİRTİSİ OLABİLİR
Yrd. Doç. Dr. Özlem Özer, “Kaşıntı, halsizlik ve vücutta meydana gelen geçmeyen morluklar karaciğer hastalıklarının belirtisi olabilmektedir. Karaciğerler enzimleri ve hepatit markerları yüksek olan hastalarda bir takım verilere bakmaktayız. Karaciğer enzimleri yüksek olan ve nedenini açıklayamadığımız durumlarda hastalarımızdan biyopsi alarak tanısını ve tedavisini belirlemekteyiz” dedi. Karaciğer hastalıkları sık karşılaştığımız hastalık grubu olmakla beraber birçok nedene bağlı olarak karşımıza çıkmaktadır diyen Yrd. Doç. Dr. Özlem Özer; “Bunlardan en sık karşılaştığımız viral enfeksiyonlara bağlı olan karaciğer hastalıklarıdır. “Hepatit B ve C” rahatsızlığı kronik karaciğer hastalığına yol açabilmektedir. İkisi de karaciğer kanserine ve karaciğer sirozuna neden olabilmektedir. Bunların tedavisini yapabilmemiz için de karaciğerden biyopsisi alınması gerekmektedir. Hastalarımızdan alacağımız biyopsi ile karaciğerde hasara neden olan viral hepatit enfeksiyonların ve başka tür karaciğer hasarına yol açan hastalıkların tanısını koyup bir an önce tedavisine başlayabileceğiz” dedi.
 
Son Güncelleme: 12.07.2017 03:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81