KANLI YILBAŞI

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübünde uzun namlulu silahla gerçekleştirilen saldırıda en az 39 kişi yaşamını yitirdi. 69 kişi yaralandı.

KANLI YILBAŞI

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübünde uzun namlulu silahla gerçekleştirilen saldırıda en az 39 kişi yaşamını yitirdi. 69 kişi yaralandı.

01 Ocak 2017 Pazar 19:49
KANLI YILBAŞI
İstanbul Ortaköy'de, uzun namlulu silahla gece kulübüne saldıran bir kişi, biri polis en az 39 kişiyi öldürdü. 69 kişi de yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumu ağır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 07.50 civarında yaptığı açıklamada “39 insanımız hayatını kaybetti. 69 kişi hastanelerde tedavi görüyor. Bunun dördü ağır olarak bize bildirildi. Teröristi arama çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yakın zamanda ele geçeceğini ümit ediyoruz” ifadesini kullandı. Soylu, saldırgan hakkında "Emniyetin yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler, bir kişi olduğu gözüküyor. Yani birden fazla kişi değil. Bir mont, pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş, ondan sonra da içeride de farklı bir giysi ile beraber dışarıya çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bir bilgi var. Bu bilgilerin hem emniyet tarafından değerlendirilmesi devam ediyor. Saldırganın, katilin yakalanmasına yönelik çalışmalar emniyet birimlerince devam ediyor" diye konuştu.
Soylu, saldırıda hayatını kaybedenlerden 21'inin kimliğinin belirlendiğini belirterek, "Henüz 18'inin kimliğiyle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor. 16'sı yabancı uyruklu, 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı" dedi.

‘Engelleyemeyecekler’


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İstanbul'da gece bir eğlence merkezine düzenlenen saldırıyı kınadı. Yücel, “Terör karanlık yüzünü yeniyılın ilk saatlerinde yine gösterdi. İstanbul’da yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Birlik ve beraberliğimizi, geleceğe umut ve güvenle bakmamızı hiçbir güç engelleyemeyecek. Terörü lanetliyoruz” dedi.
Son Güncelleme: 01.01.2017 19:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81