Kadın çiftçiler 2. kez yarışacak

Kadın çiftçiler 2. kez yarışacak

21 Ağustos 2017 Pazartesi 20:00
Kadın çiftçiler  2. kez yarışacak
 
Büyükşehir Belediyesi ile Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilerin bilgi birikimine katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması”nın ikincisi 23 Ağustos’ta Korkuteli’nden start alıyor. 
Kadın çiftçilerin bir araya gelerek sosyalleşmelerinin yanında bilgi birikimine katkı sağlamak aynı zamanda günlük iş tempolarından farklı bir ortamda sosyal bir aktivite ile buluşturmak amacıyla düzenlenecek 2’nci Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması il finalinde birinci olan kadın çiftçiye 15 bin Türk Lirası ödül verilecek. İlçe finalleri ile birlikte yarışmada toplam 92 bin 800 liralık ödül dağıtılacak.
İLK HEDEF İLÇE BİRİNCİLİĞİ
Kadın çiftçilerin yarışmasına 18 ilçeden 133 kadın çiftçi katılacak. Yarışmanın ilk ayağı 23 Ağustos'ta Korkuteli'nde yapılacak. Kadın çiftçiler, ilk olarak bulundukları ilçede ön elemeye tabi tutulacak ve ilçe birincisi olmak için yarışacak. Yarışmalarda kadın çiftçilere tarım, hayvancılık ve gıda konularında 15 soru sorulacak. İlçe yarışmasında dereceye giren kadın çiftçilere sırasıyla bin 750, bin ve 600 TL ödül verilecek.
BİRİNCİYE 15 BİN TL ÖDÜL
18 ilçe birincisi kadın çiftçi önce Antalya’da yapılacak yarı finale katılacak, kazananlar ise büyük finalde yarışmaya hak kazanacak. Belirlenen 8 finalist il final yarışmasında birincilik için kıyasıya mücadele verecek. İl finalinde birinci olan kadın çiftçiye 15 bin Türk Lirası, ikinciye 10 bin Türk Lirası, üçüncüye ise 7 bin 500 Türk Lirası ödül verilecek.  İl Finali 7 Ekim 2017 tarihinde saat 14.00’da Atatürk Kültür Merkezi Perge Salonu' da yapılacak.
 
Son Güncelleme: 21.08.2017 20:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81