Sanat için dev iş birliği

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ (İEÜ) İLETİŞİM FAKÜLTESİ VE ARKAS SANAT MERKEZİ, ULUSLARARASI BOYUTTAKİ DEĞERLİ ESERLERİN GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMASI AMACIYLA KAYDA ALINDIĞI, İSTEYENLERE 360 DERECE 3D İZLEYEBİLME İMKANI DA SUNAN DİJİTAL SERGİLERİN RESTORASYONU İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPTI.

Sanat için dev iş birliği

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ (İEÜ) İLETİŞİM FAKÜLTESİ VE ARKAS SANAT MERKEZİ, ULUSLARARASI BOYUTTAKİ DEĞERLİ ESERLERİN GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMASI AMACIYLA KAYDA ALINDIĞI, İSTEYENLERE 360 DERECE 3D İZLEYEBİLME İMKANI DA SUNAN DİJİTAL SERGİLERİN RESTORASYONU İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPTI.

12 Ağustos 2020 Çarşamba 14:20
Sanat için dev iş birliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi ve Arkas Sanat Merkezi, uluslararası boyuttaki değerli eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kayda alındığı, isteyenlere 360 derece 3D izleyebilme imkanı da sunan dijital sergilerin restorasyonu için iş birliği yaptı.

Sanata katkı amacıyla ortak geliştirilen proje kapsamında, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri, Arkas Sanat Merkezi web sitesinden ziyarete açık olan dijital sergileri restore etmek için çalışmalara başladı. Yaklaşık bir aydır, online platformda buluşarak çalışmalarını sürdüren Çağıl Saydam, Ege Pekdemir, Tuğçe Çelebi ve İlke Erkmen, sanal turların tamamını günümüz teknolojisine uyarlayacak. Arkas Sanat Merkezinin dijital sergilerinin hem cep telefonu hem de bilgisayardan izlenebilmesini sağlayacak gençler, çalışmalarını eylül ayı içerisinde tamamlayacak.

Hali hazırda online ziyarete açık olan 17 sergideki yüzlerce eser, dijital ortamda yeniden kurulmuş olacak. Öğrenciler, 360 derecelik fotoğrafların oluşturulması ve etkileşimli turların sağlanabilmesi amacıyla İEÜ Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ertürk koordinasyonunda, Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası ile Sinema ve Dijital Medya Bölümü Öğretim Görevlisi Ali Matay’ın danışmanlığında, projeyi tamamlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İzmir’e katkı verecek

İEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu, Arkas Sanat Merkezi ile gerçekleşen iş birliğinin öğrenciler açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Fakülte olarak İzmir’e katkı sağlayacak, iz bırakacak projelere her zaman öncelik verdiklerini belirten Prof. Dr. Uzunoğlu, Arkas Sanat Merkezi ile yapılan çalışmanın da bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Uzunoğlu, “Arkas Sanat Merkezi, bugüne kadar birçok önemli sergiyi İzmir’de ücretsiz olarak tüm sanatseverlere sunan, İzmir’in sosyo-kültürel hayatına çok önemli katkı sağlayan, çocuklar ve gençlere sanatı sevdirmeyi ve daha çok insana ulaştırmayı hedefleyen bir kurum. Bu amaçla sergilerini, kaçıranlar veya yeniden görmek isteyenler için web sitesinde 3D olarak sunuyor. Sergilerin uzun yıllar daha dijtal platformda ziyaret edilebilmesi için sanal müzede birtakım restorasyon işlemine ihtiyaç vardı. Öğrencilerimiz de bunu yapıyor” dedi.

Prof. Dr. Uzunoğlu, şöyle devam etti:

"Sadece akademik eğitim almak, öğrencilerin gelişimi için yeterli değil. Bizim en büyük amacımız, onları çok yönlü geliştirmek. Farklı iletişim becerileri edinmelerini sağlamak. Öğrencilerimize, teknolojinin getirdiği yenilikleri öğreterek, onları yaşıtlarının bir adım önüne çıkarmak. Üniversitemizde edindikleri nitelikli bilgileri, henüz mezun olmadan uygulama fırsatı yakalamalarını sağlamak. Arkas Sanat Merkezi ile olan iş birliği, tüm bunları gerçekçi kılıyor. Öğrencilerimiz, ne kadar iyi yetiştiğini, sektörün ihtiyaç duyduğu bireyler olarak mezun olacaklarını bize bir kez daha kanıtladı. Bundan sonra da birçok kurumla iş birliği yaparak öğrencilerimize ve şehrimize katkı verecek projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81