İzmirli akademisyene ‘Amerika’ bursu

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ (İEÜ) ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DR. ÖĞRETİM ÜYESİ DENİZ SAYAR, AMERİKA’DAN ARAŞTIRMA BURSU KAZANDI.

İzmirli akademisyene ‘Amerika’ bursu

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ (İEÜ) ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DR. ÖĞRETİM ÜYESİ DENİZ SAYAR, AMERİKA’DAN ARAŞTIRMA BURSU KAZANDI.

03 Temmuz 2020 Cuma 10:00
İzmirli akademisyene ‘Amerika’ bursu

Yapay zeka yardımıyla, günlük hayatımızı kolaylaştıracak akıllı robotların ya da sanal asistanların tasarlanması gibi birçok konuda çalışmalar yürüten İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Deniz Sayar, Amerika’dan araştırma bursu kazandı. Türkiye’de, bu yıl sadece 12 kişiye verilen Carnegie Mellon Üniversitesi Fulbright Araştırma Bursu’na layık görülen Dr. Sayar, şubat ayında gideceği Amerika’da 10 ay kalarak çalışmalarını tamamlayacak. Dr. Sayar’ın bu süre içerisindeki tüm masrafları da (35 bin dolar) ABD’li yetkililer tarafından karşılanacak.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Deniz Sayar, aldığı bursun büyük önem taşıdığını ve önümüzdeki süreçte hayata geçireceği projeler için kendisine yol göstereceğini belirtti. Dr. Sayar, “Son dönemde çalışmalarımı hizmet tasarımı alanında yoğunlaştırdım. Bu konuda doktora eğitimimi de tamamladım. Sağlık sisteminde kullanılacak akıllı robotların, bankacılık sistemi ya da akıllı telefonlarda bulunan sanal asistanların tasarlanması gibi birçok konu, ‘hizmet tasarımı’ içerisine giriyor. Tüm bunlar yapılırken yapay zekadan yararlanılıyor. İçinde bulunduğumuz çağın gereklerini ve teknolojik değişim hızını düşündüğümüzde, oldukça önemli bir alan olduğunu söyleyebiliriz. Ben de ilerleyen süreçte hizmet tasarımı alanında yeniliklere imza atmayı hedefliyorum. Amerika’daki burs, bana çok şey katacak” dedi.

“Mutlu oldum, gururlandım”

Dr. Sayar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bursa layık görülmek, beni çok mutlu etti. Bana sunulan bu imkanı en iyi şekilde değerlendirerek Türkiye’ye döneceğim. Yeni projelerimi de ülkemde hazırlamayı amaçlıyorum. Araştırmalarımı yaparken Amerika’daki gelişmiş imkanlardan da yararlanmış olacağım. Normal şartlarda daha erken gidecektim ancak korona virüs nedeniyle Amerika’ya gitmem şubat ayına kaldı. Bu yıl Türkiye’de, sadece 12 kişi burs aldı. Bu kişilerden biri olmak da beni gururlandırdı. Görev yaptığım İzmir Ekonomi Üniversitesinde bana destek olan, yapmayı düşündüğüm çalışmalarla ilgili beni cesaretlendiren üniversite yönetimimiz ve akademisyenlerimize de çok teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81