İşte Alanyaspor'un Şampiyonluk Öyküsü

Play Off Şampiyonu olarak Süper Lig’e yükselen Multigroup Alanyaspor’un şampiyonluğa giden öyküsünü Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven kaleme aldı.

İşte Alanyaspor'un Şampiyonluk Öyküsü

Play Off Şampiyonu olarak Süper Lig’e yükselen Multigroup Alanyaspor’un şampiyonluğa giden öyküsünü Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven kaleme aldı.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 23:58
 İşte Alanyaspor'un  Şampiyonluk Öyküsü
Play Off Şampiyonu olarak Süper Lig’e yükselen Multigroup Alanyaspor’un şampiyonluğa giden öyküsünü Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven kaleme aldı.  

Tarih: 14 Mayıs 2016
Yer: Ordu Giresun Havalimanı
Multigroup Alanyaspor Giresun deplasmanında berabere kalmış ve takımımız kılpayı direkt süper ligi biletini kaçırmıştı. Alanyaspor'un kiraladığı uçakta kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Uçak kalktıktan sonra hostesten rica ettim, anons sistemini hazırladılar ardından uçaktaki, sporcu, teknik heyet, yönetim ve taraftara hitap ettim.

‘ASLANLAR GİBİ MÜCADELE ETTİNİZ’
Konuşmamda şunları söyledim: ‘Hepinizi tebrik ediyorum, geçen yıl 1. Lige çıkan Alanyaspor Play-Off'ta mücadele etti. Bu sezon ilk 7 maçta 6 puan alan takımımız, Kalpar Hocanın gelmesiyle birlikte Arap atı gibi şaha kalktı. Ligde en fazla gol atan, 2. yarıda en fazla puan alan takım oldu ve bu yıl da son dakikada Süper Lige çıkmayı elimizden kaçırdık. Hepiniz aslanlar gibi mücadele ettiniz. Hepinizi alnından öpüyorum. Moralinizi bozmayın. Bu iş daha bitmedi. İnşallah Play-Off'ta başarılı olup Süper Lige çıkacağız.”
Uçakta bir anda hava değişti, Kulüp Başkanı ve Mehmet Şahin de birer konuşma yaptı. Sonra mikrofonu alan Kaptan Haydar, "Sayın Kaymakamım, Sayın Kulüp Başkanım, bugün Süper Lige çıkamadığımız için üzgünüz. Desteğiniz için teşekkür ederiz. İnşallah Play-Off'ta ipi göğüsleyen biz olacağız" dedi.
O andan itibaren gelecek maçları planlamaya başladık ve Balıkesir'e de uçak kaldırma kararı aldık.

“KARAMSARLIĞA GEREK YOK, SÜPER LİGE BİZ ÇIKACAĞIZ"
Bundan sonraki bütün konuşmalarımda da Giresun maçının geride kaldığını belirterek, "Karamsarlığa gerek yok. Play-Off'a kalan 4 takımdan en iyisi Alanyaspor, Süper Lige biz çıkacağız" dedim. Balıkesir'e kalkacak uçağı doldurmak için oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarını tek tek aradım. Uçağı doldurduk, bir çok taraftar da karayoluyla deplasman'a geldi. Sonuçta deplasmanda berabere kalarak avantajlı skorla Alanya'ya döndük.
"TARAFTARIN STAD DIŞINDAKİ DESTEĞİ YETTİ"
Bu kez evimizde Balıkesirspor'u konuk ediyorduk. Alanyaspor seyircisiz oynamasına rağmen bütün taraftarlar stat dışında tezahüratla takımı yalnız bırakmadı. Sonuçta 1-0 galip geldik. Soyunma odasına gidip sporculara şunları söyledim: "Hepinizi alnından öpüyorum. Son 90 dakikamız var. Bütün Alanya arkanızda. Haydi, Aslanlarım, Alanyaspor'u Süper Lige çıkarın, bu kenti bayram yerine çevirin."
Sporcularımızın coşkulu alkışları Süper Lig kapısının aralandığını ve zafere inandıklarının göstergesiydi.

"ALANYASPOR İÇİN SEFERBERLİK VAR"
Son maç için, kamu kuruluşları, iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partiler, sivil toplum, oda başkanlarını takımımız Konya'ya yolcu etmek için Alanyaspor tesislerine davet ettim. Dualarla takımı uğurladıkta sonra dedim ki "Arkadaşlar seferberlik ilan ediyoruz. Bu andan sonra Alanya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ayarlıyor. Her parti, her oda, her sivil toplum kuruluşu üyelerine mesaj atacak, otobüsleri doldurarak Konya'da takımımızı yalnız bırakmayacağız." Bu çalışmalar sonucunda Öğrencilere ve gençlere paso lig desteği sağlandı ve sonuçta Alanya tarihinde görülmedik şekilde bir organize yapıldı.

ÇAVUŞOĞLU "ALANYA'YA SÜPER LİG YAKIŞIR"
Son maça gitmeden bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Kasım ayının ilk haftası, genel seçimler bitmiş, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'ya teşekkür ziyaretinde bulunuyor. Coşkulu bir biçimde vatandaşlara hitap eden Sayın Çavuşoğlu, önümüzdeki dönem hedeflerini sıralarken konu Alanyaspor'a geliyor ve şöyle diyor: "Alanya'ya Süper Lig yakışır. Takımımıza maddi ve manevi destek vererek İnşallah Alanyaspor'umuzu Süper Lige çıkaracağız."
Bu konuşmayı duyduğumda, "Sayın Bakanımız çıtayı yükseltti, herkes daha çok çalışacak" diye aklımdan geçirdim. Sezgilerim beni yanıltmadı.

"ALNININ TERİ, BİLEĞİNİN HAKKI VE BÜTÜN KENTİN DESTEĞİYLE"
Konya maçına giderken yolda karnaval vardı adeta. Stada girdiğimizde rakip takımın seyircisi tribünleri doldurmuştu ama gördük ki Alanyalı da takımını yalnız bırakmamış ve tribünlerde yerini almıştı.
İlk on dakikadan sonra üstün oynayan, kazanmayı hak eden Alanyaspor'du; taraftarlar da takım lehine sürekli tezahürat yaptı. Penaltılarda Süper Lige çıkarak, 68 yıllık tarihinin en büyük başarısını kazanan Alanyaspor oldu. Alanyaspor, alnının teri, bileğinin hakkı ve bütün kentin desteğiyle göz kamaştıran bir başarı kazandı. Konya Torku Arena'da yer yerinden oynadı. Binlerce Alanyasporlu belki de hayatında görmediği bir sevinç yaşadı. Bu arada Alanyalı Emniyet Müdürü Mevlüt Demir'i de aldığı güvenlik önlemlerinden dolayı tebrik ediyorum. Onbinlerce taraftar kentte olmasına rağmen en ufak bir olay olmadı.
Alanyaspor'un bu zaferi sadece Alanya ve Antalyalıları sevindirmedi aynı zamanda Güneydoğu'da, Batman, önceki görev yerim Diyarbakır başta olmak üzere birçok yerde sevinçle karşılandı.

"SÜPER LİG ALANYA'YA DOPİNG OLDU"
Alanyaspor'un bu başarısı kentimize büyük bir moral oldu. Turizm sezonunun sıkıntılarla başladığı bu dönemde Alanyaspor'un başarısı deyim yerindeyse "İlaç gibi" geldi. Bu başarıda en büyük pay sahibi olan sporcu kardeşlerimi kutluyorum. Onlara güvendik, onlar da bizi mahcup etmedi. Aynı şekilde takımın başına geçtikten sonra takımı adeta uçuran Hüseyin Kalpar Hocayı da tebrik ediyorum. Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve yönetimi de takımı Süper Lige çıkaran yönetim olarak tarihe geçti. Takımı yalnız bırakmayan taraftar da kocaman bir alkışı hak ediyor. Takıma desteğini esirgemeyen Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de büyük katkılar sağladı. Özellikle son dönemde "Profil resmini Alanyaspor yap" ve "Alanyaspor'u deplasmanda yalnız bırakmayalım" kampanyalarımıza destek vererek takımı havaya sokan bütün siyasi partiler, odalar, dernekler ve sponsorların da destekleri önemli oldu. Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Ahmet Pınarbaşı ve öğrencileri de maçlarda takımı yalnız bırakmadı. Alanya basını da Alanya'yı havaya soktu. Elbette Kaymakamlık öncülüğündeki kamu kurumları da Alanyaspor'a gerekli desteği verdi.
Kuşkusuz bu başarıda en büyük pay sahibi de bir kaç yıl önce kayyuma, amatör lige düşme tehlikesi yaşayan takımı adeta sırtlayarak bugünlere getiren Alanyaspor'un Onursal Başkanı Sayın Dışişleri Bakanımızdır. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, her zaman maddi manevi Alanyaspor'un yanında oldu, moral verdi, destek oldu.

"ALANYA İNANDI VE BAŞARDI"
Alanya kenti bir takım ruhuyla hareket etti. Birlik ve beraberlik, kentte ilan edilen seferberlik sonucunda Alanyaspor Süper lige çıktı. Alanya inandı ve başardı. Süper lig, Alanya'da yaşayan 300 bin kişiye, yurt içinde ve yurt dışında Alanya'ya sempati duyan herkese hayırlı olsun. Geçmişte Diyarbakırspor Kulübüne Başkanlık yaan bir idareci olarak bu sevince ben de katkı sağladığım için çok mutlu oldum.
Süper Ligde yolun açık olsun Alanyaspor.
Son Güncelleme: 31.05.2016 00:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81