ISO 27001 Bilgi güvenliği yönetimi sistemi

ISO 27001 Bilgi güvenliği yönetimi sistemi

12 Ocak 2017 Perşembe 10:02
ISO 27001 Bilgi güvenliği yönetimi sistemi
ISO 27001 Bilgi güvenliği yönetimi sistemi, ISO aracılığı ile verilen bir standardizasyon sertifikasıdır.



Bu sistem sayesinde, kuruluşlar, bilgi güvenliği sistemi ile birlikte, hedef kitler, kullanıcı ve tüketicilerin bilgilerini garanti altına alır. Bilgi güvenliği yönetimi  sistemi ile, kamu kurum ya da kuruluşların bilgi varlıkları belirlenir ve bu varlıkların risk yönetimine bağlı olarak, çözüm yolları ve veri depolama yöntemi devreye sokulur. Böylece, kişilerin bilgi güvenliği teminat altına alınır. Kurumsallaşma yolunda olan kurum ya da kuruluşların bu sisteme geçmesi büyük önem taşımaktadır.



Binlerce hatta milyonlarca kullanıcıya sahip, kurum ya da kuruluşların kendi alt yapısını sağlamlaştırma adına ISO 27001 veri güvenliği sistemini kullanması büyük önem taşımaktadır. Yeterli ve orantılı güvenlik denetimlerinin seçilmesi ve devam ettirilmesi adına bu sertifikasyon önemli bir sistemdir. ISO 27001 ile kurumların, risk iştahı, risk analizi, kişisel akreditasyon ve bilgi güvenliği gibi önemli konuların yanı sıra, plan, proje geliştirme, durum değerlendirmesi gibi alanlarda da ciddi avantajlar sağlayarak, kurumlara öncülük eder.



Bu sertifikasyon, kurum içi kurum dışı yönetim için de geçerli olup, sürdürülebilirliğini ve denetimini, iç denetçiler yapmaktadır. ISO 27001 İç denetçi eğitimi alan kişi ya da kişiler, bu alanda, yönetim, sürdürebilirlik ve organizatörlük görevi üstlenebilir. Sistemin en büyük avantajı, bilgi güvenliği adına geniş bir yelpazede çözüm sunmaktır.
Son Güncelleme: 13.01.2017 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81