İsim benzerliği başına iş açtı

Alanya’da bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan 49 yaşındaki Ahmet Akın, isim benzerliği nedeniyle başına gelmeyen kalmadı.

İsim benzerliği başına iş açtı

Alanya’da bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan 49 yaşındaki Ahmet Akın, isim benzerliği nedeniyle başına gelmeyen kalmadı.

14 Ekim 2016 Cuma 23:09
İsim benzerliği başına iş açtı
Alanya’da bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan 49 yaşındaki Ahmet Akın, isim benzerliği nedeniyle başına gelmeyen kalmadı. 26 Şubat 2016 tarihinde CLK Akdeniz Elektrik, avukatları aracılığı ile 5 bin 910 TL ödenmemiş borcu bulunduğu ve bu nedenle maaşına haciz konulacağına yönelik tebliğ aldı. Ahmet Akın, faturalarının otomatik ödeme talimatı ile bankadan ödendiğini borcunun olmasının imkânsız olduğunu anlatarak haciz kararına itiraz etti. Hata oluştuğunu söyleyip haciz kararından vazgeçildi. Ancak 13 Ekim saat 16.45’te bu kez evine eşyalarını haczetmek için geldiler. Eşi bu nedenle kalp krizi geçirip hastaneye kaldırıldı. İsim benzerliği nedeniyle kendisinin olmayan borçtan dolayı hacizlerle uğraşan Ahmet Akın, üç ay hapis de yattığını, olaylar nedeniyle maddi ve manevi yıprandığını ifade ederek sorumlulardan davacı olduğunu söyledi.
‘GERÇEK BORÇLU AHMET AKIN’I BULDUM’
Ahmet Akın, şöyle konuştu:  “CLK Akdeniz Elektrikin avukatları aracılığı ile 26 Şubat 2016’da 5 bin 910 TL borçlu olduğuma dair yazı geldi. Maaşıma haciz konulmasına karar verdiler. İtiraz ettik. Ancak 13 Ekim saat 16.45’te evime tekrar eşyalara hacze geldiler. Dava edeceğimi söyledim. Hata oluştuğunu söylediler. Üç kere hata nasıl oluyor? 489 TL para aldılar. O parayı da geri almak istedim ancak alamadım. CLK’ya gidiyorum avukata gönderiyorlar, avukata gidiyorum CLK’ya gönderiyor.
Ben bu olaylar sırasında isim ve soyismimiz aynı olan Ahmet Akın’ı buldum. Baba adımız da aynı. Anne adı ve memleketlerimiz farklı. Obagöl’de oturuyor. Borcun kendisinin olduğunu kabul etti. Ancak avukatlar hala borcun benim olduğumu iddia edip üzerime geliyor. Haciz kararı tekrar kalktı.
‘MADDİ MANEVİ YIPRANDIM, DAVACIYIM’
Eşimi de hastaneye kaldırdılar, kalp krizi geçirdi. Aile huzurum kalmadı. Gerçek borçlu olan Ahmet Akın belli iken bana defalarca haciz gelmesine anlam veremiyorum. Bundan sonra ben dava açacağım, şikayetçiyim. Böyle bir şey olamaz. Üç ay bu yanlış yüzünden cezaevinden yattım, arabama haciz konuldu. Maddi manevi tazminat davası açacağım”
Son Güncelleme: 14.10.2016 23:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81