İşbirliğine imza attılar

İşbirliğine imza attılar

05 Ekim 2017 Perşembe 20:21
İşbirliğine imza attılar
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği(AKPAB) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
 
Turizm şehri olan Alanya’ya kalifiye elemanlar kazandırarak bilimsel ve yenilikçi vizyonu ile Alanya’nın turizmine ivme kazandırmak amacıyla bu yıl 50 öğrencisiyle eğitim-öğretim hayatına merhaba diyen ALKÜ Turizm Fakültesi öncülüğünde, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği arasında eğitim-öğretim, uygulama ve araştırma ile ilgili diğer alanlarda işbirliği protokolü imzalandı.
Kestel Yerleşkesinde bulunan Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine ev sahibi Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın yanı sıra, AKPAB Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budak ile Yönetim Kurulu Üyeleri, ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Kantarcı ile öğretim üyeleri katıldı.
ALKÜ Turizm Fakültesi başta olmak üzere turizm eğitimi veren birimlerde, eğitim-öğretim ile ilgili olarak, araştırma, uygulama, inceleme, proje geliştirme, staj, seminer verme, ortak faaliyetler yürütme konularında işbirliği tesis etmek ve var olan işbirliklerini geliştirmek amacıyla imzalana protokol ile öğrencilerin daha bilimsel ve kapsamlı eğitim almaları hedefleniyor. 
“TURİZM ÖĞRENCİLERİ ALANYA’YI TERCİH EDİYOR”
İmzalanan protokol ile öğrencilerin alanlarında staj ve işbaşı eğitimlerini, seminer ve kurs gibi eğitim-öğretim faaliyetlerini daha kapsamlı alabileceklerini ifade eden Rektör Pınarbaşı, turizmin önemli şehirlerinden biri olan Alanya’da iyi eğitim ve yüksek sektörel imkânlara sahip olacaklarının bilinciyle öğrencilerinALKÜ Turizm Fakültesi’ni tercih ettiklerini dile getirdi. Rektör Pınarbaşı konuşmasının devamında, “Alacakları bilimsel eğitimin yanı sıra yürütülecek olan ortak çalışmalar ile madalyalı, konusunda uzman aşçıların bilgi ve deneyimlerinden de faydalanabilecek olan Turizm Fakültesi öğrencilerimiz ile öne çıkan üniversitelerden biri olmak istiyoruz.” dedi.
“HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”
Alanya’ya açılan Turizm Fakültesine her türlü konuda destekte bulunmanın kendilerinin öncelikli görevlerinden biri olarak gördüklerini belirten AKPAB Başkanı Baki Budak, “Bizler üniversitemiz ve fakültemize için üzerimize düşen her türlü yardım ve işbirliği konusunda hazırız.” diye konuştu. Öğrencilere yılsonunda staj imkânı sunacaklarını da ifade eden Budak, Turizm Fakültesi öğrencilerinin hem yazın çalışarak para kazanabileceklerini, hem de mezun olduklarında da iş bulma konusunda sıkıntı çekmeyeceklerinin altını çizdi.
PROTOKOL İLE ÖĞRENCİLERE DAHA FAZLA İMKÂN
İmza töreninde iş birliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Kantarcı da “Öğrencilerimiz bu protokol ile daha fazla imkâna sahip olacaklar. AKPAB ile geliştireceğimiz projeler ile güçlü işbirliklerine imza atacağımıza inanıyorum. Başta Sayın Rektörüm olmak üzere değerli Başkan Baki Budak Beyefendiye desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.   
İmza töreninin ardından Başkan Budak Rektör Pınarbaşı ile ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Kemal Kantarcı’ya şeflik rozeti takdim etti. 
Son Güncelleme: 05.10.2017 20:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81