İş sağlığı ve güvenliği için başvurular başladı

ALKÜ’DE İş Sağlığı ve Güvenliği tezsiz yüksek lisans programına kayıt olmak isteyenler için başvurular devam ediyor.

İş sağlığı ve güvenliği için başvurular başladı

ALKÜ’DE İş Sağlığı ve Güvenliği tezsiz yüksek lisans programına kayıt olmak isteyenler için başvurular devam ediyor.

27 Aralık 2016 Salı 23:11
İş sağlığı ve güvenliği  için başvurular başladı

Son yılların popüler meslekleri arasında yerini alan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı programlarına yoğun ilgi devam ediyor. Alanya’dan gelen yoğun talepler üzerine Alanyalıların sesine kulak veren ALKÜ, yapılan çalışmaların ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olmak isteyenler için İş Sağlığı ve Güvenliği tezsiz yüksek lisans programına başvuruları almaya başladı. İş Sağlığı ve Güvenliği tezsiz yüksek lisans programına başvuru yapacak adaylar için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi (ALES) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) puan türünde bir belge istenmiyor.  Başvurulara ilişkin Fen Bilimleri Enstitüsü’nden yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi. “Adaylar Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden lisans derecesine sahip olmalıdırlar. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasasının ve yasaya bağlı çıkarılan yönetmeliklerde belirtilen lisans mezunları yüksek lisans programını başarı ile tamamlamaları halinde B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına direkt olarak girmeye hak kazanacaklarıdır. Açılan kontenjandan fazla başvuru olması halinde, jürinin yapacağı mülakatta başarılı olan adaylar programa kabul hakkı kazanırlar. Eğitim katkı payı 7200TL (1 Kredi başına ücret=240TL) olarak belirlenmiştir. Ödemeler 2 (İki) eşit taksit halinde Güz ve Bahar dönemleri başında yapılacaktır. İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır”.

İş Sağlığı ve Güvenliği tezsiz yüksek lisans programına ilişkin detaylı bilgilere ise www.alanya.edu.tr web sitesi üzerinden ulaşılabilir. Ayrıca programa kayıt olmak isteyenlerin 30 Aralık 2016 Cuma gününe kadar mesai saatleri içerisinde başvurularını Fen Bilimleri Enstitüsüne yapmaları gerekmektedir.  
Son Güncelleme: 27.12.2016 23:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81