İngiltere'den Türkiye'ye iyi haber

İngiltere'nin en büyük 3'üncü tur operatörü Jet2holidays, 2018 yaz programını açıkladı. Şirket, Türkiye'ye dönük kapasitesini önemli oranda arttıracağını açıklarken, Mısır ve Tunus'a ise kötü haberler verdi.

İngiltere'den Türkiye'ye iyi haber

İngiltere'nin en büyük 3'üncü tur operatörü Jet2holidays, 2018 yaz programını açıkladı. Şirket, Türkiye'ye dönük kapasitesini önemli oranda arttıracağını açıklarken, Mısır ve Tunus'a ise kötü haberler verdi.

20 Nisan 2017 Perşembe 00:22
İngiltere'den Türkiye'ye iyi haber
Türkiye’nin 2017 yılında çok iyi sattığını belirten Jet2Holidays CEO’su Steve Heapy, ‘’Türkiye çok değerli bir destinasyon ve bu yıl oldukça talep gördü. Bu yüzden önümüzdeki yıl kapasitemizi arttırmaya karar verdik. Türkiye’ye dönük talep ülkenin manşetlerde ne kadar yer aldığına göre değişiklik gösterse de, Türkiye her zaman geri dönmeyi başarıyor.’’ ifadelerini kullandı.
'ELEKTRONİK YASAĞI TÜRKİYE SATIŞLARINI ETKİLEMEZ'
İngiltere'nin, Türkiye'nin dahil olduğu 6 ülkeye dönük uçuşlarda cep telefonu dışındaki diğer elektronik cihazların uçak kabininde taşınmasına yasak getirmesini de değerlendiren Heapy, bu uygulamanın Türkiye talebini etkileyeceğini düşünmediğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan İngiltere'nin en büyük bağımsız acente grubu Hays Travel'ın Genel Müdürü John Hays, söz konusu yasağın, Türkiye'ye dönük talebin canlanmasına dair umutları da söndürdüğünü açıklamıştı. Hays, ''Geçen yıla kıyasla Türkiye'ye dönük talepte bir geri dönüş yaşıyorduk. Ancak bu karar geri dönüşü öldürüyor.'' değerlendirmesini yapmıştı.
Yasağın olumsuz bir etkisini görmediklerini ve yolcuların kuralı kabullenmiş göründüğünü belirten Heapy ise, bu zamana kadar herhangi bir iptalle karşılaşmadıklarını ifade etti.
TÜRKİYE KAPASİTESİ YÜZDE 30 ARTTI
Jet2Holidays’in 2018 yılında Türkiye kapasitesini yüzde 30 oranında arttırdığını açıklayan Heapy,  Türkiye’ye ayırdıkları kapasitenin bu artışa rağmen 2015 yılından düşük olduğunu kaydetti. Jet2Holidays, 2016 yılında Türkiye kapasitesini yüzde 40 oranında azaltmıştı.
‘UÇUŞ YASAĞI KALKSA BİLE MISIR VE TUNUS’A DÖNMEYECEĞİZ’
Türkiye’nin yanında İspanya, Portekiz, Hırvatistan, Malta ve Napoli’ye dönük kapasitelerini de arttırdıklarını açıklayan Heapy, Mısır ve Tunus’a ise kötü bir haber verdi. Buna göre, İngiltere’den Mısır ve Tunus’a dönük uçuş yasağı kaldırılsa dahi, Jet2Holidays bu iki destinasyona dönüş yapmayacak.
Şirketin 2018 yaz programındaki Doğu Midlands, Glasgow, Newcastle ve Manchester kalkışlı turlar şimdiden satışa sunulurken, Birmingham, Londra Stansted, Belfast ve Leeds Bradford kalkışlı turlar ise önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak.
YENİ ROTALAR ARASINDA TÜRKİYE DESTİNASYONLARI DA VAR
Şirket, 2018 yaz programında müşterilerine Glasgow kalkışlı 3 yeni rota daha sunuyor:  Bodrum, Kefalonya ve Halkidiki.
2018 yazında Edinburgh’dan Antalya, Kos, Dalaman ve Madeira’ya tur düzenlemeye başlayacak olan Jet2Holidays; Newcastle’dan ise Bodrum ve Halkidiki’ye de operasyon yapacak.
Jet2Holidays, filosuna ekleyeceği 34 Boeing 737-800 ile, var olan destinasyonlara dönük uçuş kapasitesini de arttırıyor.  
'FİYATLAR ARTACAK'
2018 yılında tur fiyatlarında artış beklenmesi gerektiğini belirten Heapy, ‘’Döviz kuru bize karşı. Daha önce riskten korunuyorduk dolayısıyla etki daha küçüktü. Ancak süreç ilerledikçe durum daha da berraklaşıyor. Bu yüzden fiyatların biraz daha yüsek olacağını düşünüyoruz.’’ şeklinde konuştu.
JET2HOLIDAYS THOMAS COOK'U ZORLUYOR
Jet2Holidays, İngiltere’nin 9 havalimanından 65 güneş, şehir ve kayak destinasyonuna operasyon düzenliyor.
Şirket şu anda İngiltere pazarında üçüncü sırada yer alsa da, ikinci sırada bulunan Thomas Cook ile arasındaki farkı hızla kapatıyor. Thomas Cook'un şu andaki ATOL lisanslı yolcu kapasitesi iştirakleriyle birlikte 2.58 milyon iken, operasyonlarını sürekli genişleten Jet2Holidays ise 2.27 milyonluk kapasiteye ulaşmış durumda. İlk sırada bulunan TUI ise 5.3 milyonluk yolcu kapasitesi ile zirvedeki yerini uzun süre daha koruyacak gibi görünüyor.

Son Güncelleme: 20.04.2017 00:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81