İncir Yetiştirme Yöntemleri Nelerdir?

İncir Yetiştirme Yöntemleri Nelerdir?

18 Ocak 2017 Çarşamba 17:46
İncir Yetiştirme Yöntemleri Nelerdir?


Doğanın insanlara sunduğu eşsiz nimetler vardır.  Bunlar bir tanesi de incir olmuştur. Sıcak bölgeler yetişen incir yaz dönemimin eşsiz lezzetidir. Ülkemizdeki tüketimi çok yaygın olduğu ülke olarak dünya ülkelerine de ciddi oranda ihracat yapılmaktadır. İncir'in kendi dışında fidesi de dünya ülkelerine satılır. Ancak incir'in yetiştirilmesi için iklimin ılıman olması gerekir. Özellikle mayıs ve ekim ayları arasında sıcaklığı yüksek hissetmesi yetiştirilmesi için yeterlidir. Aynı zamanda kireç bakımından zengin topraklarda yetiştirilir.

İncir Fidanı Çeşitleri



İncir fidanı çeşitleri beyaz ve siyah dürdane incir olarak satın alabilirsiniz. Beyaz incir fidanı 6-8 metre arasında boylandığı gibi tüketimi dilerseniz taze dilerseniz de kurutmalık olarak tüketilir. ekimi, bakımı ve toplanması zahmetli olmasına karşın son derece etkin tüketime sahiptir. Tüplü fidanları dört mevsim dikebilirsiniz.

İncir fidanlarına sahip olmak için kurumsal tarım işletmelerinin dışında online alışveriş sitelerini de ziyaret ederek dilediğiniz miktarda fidan satışı alabilirsiniz. İncir fidanı fiyatları ise beyaz ve dür dane siyah olarak çok farklıdır. Ülkemizde meyve fidanı konusunda online alışverişi tercih eden tarım tutkunlarının tercihi Fidan ova markası olmuştur. Tarım adına birçok ürünün bulunduğu fidanova markası ürünlerine uygun  ödeme koşulları ile sahip olmak için  internet adresini ziyaret edebilirsiniz.



İncir Fidan Fiyatları

 İnternet adresinde yer alan incir fidanları içerisinde beyaz incir fideleri 17.90 TL'dir. Siyah dürdane incir fidelerinin fiyatı ise 19.90 TL'dir. Dürdane siyah incir genellikle taze yemelik incir olup, meyveleri iri yuvarlak şekildedir. Kabuk rengi mor ya da morumsu şekilde siyahtır. Meyve içerisi ise siyaha yakın kırmızıdır. İnternet adresinden online olarak yapacağınız alışverişlerde satın almak istediğiniz meyve fidanları kategori, marka stok kodu ve fiyat dikkat edilen hususlar olmuştur.

2.40 TL gibi taksitlerle sahip olacağınız incir fidanının dikim şekli çok önemlidir. Fidan dikim zamanı, kışın yaprağını döken meyve türlerinde, yaprak dökümünden itibaren başlar ve erken ilkbahara kadar sürer. Dikim mevsimi dışında Dikim günü mümkün olduğu kadar rüzgarsız ve bulutlu olmalıdır. Fidanova garantisiyle satışa sunulan incir fidanlarını güvenli alışveriş fırsatı ile satın alabilir, kargo fırsatı ile getirtebilirsiniz.
Son Güncelleme: 19.01.2017 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81