İmitasyon ürün denetiminde ortalık karıştı

İmitasyon ürün denetiminde ortalık karıştı

23 Haziran 2017 Cuma 23:28
İmitasyon ürün denetiminde ortalık karıştı
Antalya’nın ünlü turizm bölgesi Kundu’da ünlü markaların avukatları imitasyon ürünlerin satışının yapıldığı dükkanlara işlem yapmak istedi. Mağdur edildiklerini öne süren yaklaşık 100 kişilik esnaf turizm yolunu çöp konteyneri ve bariyerlerle kapatınca polis, TOMA ve biber gazı ile müdahale etti.
Aksu ilçesi Kundu turizm bölgesinde bazı ünlü aksesuar ve giyim markalarının avukatları, sabah saatlerinde imitasyon (taklit) ürünlerin satışının yapıldığı dükkanlara polis nezaretinde girmek istedi. Esnaf, mağazalara imitasyon ürün olup olmadığına dair kontrol amaçlı girmeye çalışan avukatlara izin vermeyince gerginlik yaşandı. Avukatların işlem yapmaya devam etmesi üzerine yaklaşık 100 kişilik esnaf grubu bölgede tek yol olan turizm yolunu araç trafiğine kapattı.
İŞE GEÇ KALINCA YÜRÜYEREK GİTTİLER
İş yerlerine haksız yere işlem yapıldığını iddia eden esnaf Kundu turizm yolunun her iki şeridini de çöp konteyneri ve çeşitli bariyerlerle kapatarak araç geçişine izin vermedi. Polisin tüm uyarılarına rağmen esnaf yolu trafiğe açmadı. Bir süre Kundu gidiş istikametine yürüyen esnaf, daha sonra diğer şeritten geriye döndü. Turist getirip götüren ulaşım esnafı ise klaksonlarla esnafa tepki gösterdi. Mesailerine geç kalan turizm işçileri ise otellerine yürüyerek gitti.
TAZYİKLİ SU VE BİBER GAZLI MÜDAHALE
Olayın ardından polis gruba müdahale etti. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), çöp konteynerlerini kenara çekti. Tekrar eylemi başlattıkları noktaya dönen grup, işlem yapan ekibe tepki göstermeye devam etmesi üzerine polis, bu defa tazyikli su ile gruba müdahale etti. TOMA’ya taş ve plastik maddeler atan grup iki TOMA’nın tazyikli suyuyla dağıtıldı. Direnen ve polise mukavemet gösteren kişiler ise biber gazı ile etkisiz hale getirildi. Çevik kuvvetten kaçan esnaf dükkanlar arasında kayboldu. Çıkan gerginlikte 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Son Güncelleme: 23.06.2017 23:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81