İlk LGS deneme sınavı Bahçeşehir Koleji'nde

İlk LGS deneme sınavı Bahçeşehir Koleji'nde

07 Kasım 2017 Salı 20:24
İlk LGS deneme sınavı Bahçeşehir Koleji'nde
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 5 Kasım 2017 tarihinde duyurulan Liselere geçişteki yeni sistemin ilk dene sınavı Bahçeşehir Kolejlerinde yapıldı.
 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz  kısa süre önce TEOG yerine gelen Liseye Geçiş Sistemi’ni açıklamıştı. ‘"Eğitim bölgesi ve sınavsız mahalli yerleştirme sistemi” adı altında gerçekleşecek olan sınavla ilgili ilk deneme sınavını uygulayan okul ise Bahçeşehir Koleji oldu. Türkiye genelindeki Bahçeşehir Kolejleri’nin tamamında uygulanan Liseye Geçiş Sistemi (LGS) deneme sınavı, Bahçeşehir Koleji Alanya’da da yapıldı. Öğrenciler sabah saatlerinde 60 soruluk Liseye geçiş sistemi Sınavı’na girdi, 90 dakika boyunca ter döktü. 
Bahçeşehir Koleji Ortaokul Müdürü Salih Erdemir, yeni sınav uygulaması hakkında konuştu. Erdemir, TEOG yerine gelen yeni sınav modelinin deneme sınavının Bahçeşehir Koleji Alanya’da olduğu gibi Türkiye genelindeki Bahçeşehir Kolejleri’nin hepsinde aynı anda uygulandığını belitti. Öğrenciler yeni sınav modeliyle çok hızlı bir şekilde tanıştığını ifade eden Erdemir, ilerleyen zamanlarda yapılacak olan deneme sınavları ile öğrencilerin yeni sınav sistemine daha hızlı uyum sağlayacağını ifade ederken sınav öncesi yeni sistemle ilgili velilerin bilgilendirildiğini söyledi.
 
 
Son Güncelleme: 07.11.2017 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81