II. INES ULUSLARARASI AKADEMİK ARAŞTIRMALAR KONGRESİ BAŞLADI

Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan II. INES Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi (INES-2017) ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda bilim insanının katılımı ile başladı.

II. INES ULUSLARARASI AKADEMİK ARAŞTIRMALAR KONGRESİ BAŞLADI

Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan II. INES Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi (INES-2017) ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda bilim insanının katılımı ile başladı.

18 Ekim 2017 Çarşamba 18:24
II. INES ULUSLARARASI AKADEMİK ARAŞTIRMALAR KONGRESİ BAŞLADI
 
Alanya Belediyesi, DTI University, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya HEP Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi işbirliği ile Alanya'da gerçekleştirilecek olan INES-2017 Haydarpaşa Otel’in kongre salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. INES 2017’nin açılış konferansına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay,  Slovakya DTI Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tomáš Lengyelfalusy, AHEP Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Onur Üstün, Prof. Dr. İlber Ortaylı, INES 2017 Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdal Hamarta, ilçe kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve davetliler katıldı.
 
KONGRENİN AMACI BİLİMSEL ÇALIŞMA VE DENEYİMLERİ PAYLAŞMAK
 
18-21 Ekim tarihlerinde Alanya’da düzenlenecek olan INES 2017’nin amacı bilimsel çalışma, uygulama ve deneyimleri paylaşmak, farklı alanlarda çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek, bilimsel ve sosyal etkileşimi sağlamak, bilim insanları arasında işbirliğini geliştirmek, yeni bakış açıları ve çalışma alanlarının oluşmasına katkı sağlamak olduğu açıklandı.
 
HAMARTA: “BU BİR EKİP İŞİDİR”
 
Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren INES 2017 Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdal Hamarta; “Bu tür uluslararası kongreler düzenlemek bir ekip işidir. INES Kongresi büyüyerek gelişmeye devam edecek ve ülkemizin bilim alanında birçok noktasına ışık tutacaktır. Bu kongrenin düzenlenmesinde başta Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
 
 
 
“INES 2017’YE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK BİZLERİ MUTLU EDİYOR”
 
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı yapmış olduğu konuşmasında böylesine büyük bir katılımla ve dört farklı üniversitenin destekleriyle gerçekleştirilen INES 2017 Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Bu kongremizi 1900 başvuru ve binin üzerinde de katılımcı ile gerçekleştiriyoruz. Sosyal alanlar, mühendislik alanları, fen alanlarında bu kadar değişik yelpazede ülkemizin her tarafından gelmiş bilim adamlarımızı burada görmekten dolayı çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.” dedi.
 
YÜCEL: “EĞİTİM BİZİM OLMAZSA OLMAZLARIMIZDANDIR”
 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konferans konuşmasına Alanya’da eğitim adına yapılan yatırımlara vurgu yaparak başladı. Başkan Yücel; “Turizmin marka şehri olan Alanya, ülkemizde bir devlet ve bir özel üniversitesinin bulunduğu nadir kentlerden birisidir. Kentimizin en önemli değerlerinden biri olan üniversitelerimizi her noktada desteklerken, biri doğuda biri batıda olmak üzere şehrimize 2 lise kazandırıyoruz. Eğitime verdiğimiz en önemli katkılardan biri de şehrimizde üniversiteyi kazanan her öğrenciye verdiğimiz eğitim burslarıdır. Eğitim, bizim olmazsa olmaz materyallerimizdendir.” dedi.
 
“ŞEHRİMİZİN GELİŞİMİNDE AKADEMİSYENLERİN GÖRÜŞLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”
 
Bilimsel verilere gösterdiği ilgi ve alakaya vurgu yaparak konuşmasına devam eden Başkan Yücel; “Alanya’nın eğitimin ışığında, bilimsel veriler doğrultusunda gelişen ve büyüyen bir kent olmasını istiyoruz.  Yaptığımız her iş de, ürettiğimiz her hizmette, hazırladığımız her projede en doğruyu, en iyiyi, en güzeli yakalamak için üniversitelerimizin kapısını çalıyoruz, değerli akademisyenlerimizin görüş ve önerilerine başvuruyoruz.” dedi.
 
“KONGRE TURİZMİNİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
 
Kongre turizminin önemine değinen Başkan Yücel, konuşmasını bu doğrultuda çizdikleri hedeflerden bahsederek tamamlarken şunları söyledi; “Turizmde belirli bir noktaya gelmiş olan Alanya’mızın eğitimde de öncü bir kent olmasını istiyoruz. Akademik çalışmaların ve akademik kongrelerin kentimizde yapılmasını çok önemsiyoruz.  Kongre turizmini daha da geliştirerek, hem bilimsel bilgiden daha çok yararlanmayı hem de turizmin 12 aya yayılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda kongre turizmini destekleyerek, geliştireceğiz.”
 
Açılış konuşmalarının ardından FSM Vakıf Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. Hasan Bacanlı’nın “Nereden Biliyorsun ya da Bilgi Psikolojisi” adlı konferansıyla INES 2017 başladı.
Son Güncelleme: 18.10.2017 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81