İdlib Sınırında Duvar Kaldırıldı, Seçkin Birlikler Teyakkuzda

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yer alan sınır duvarlarının bir bölümü olası operasyon öncesi kaldırıldı. TSK'nın en seçkin iki birliği, Kayseri ve Bolu komando tugayı eller tetikte bekliyor.

İdlib Sınırında Duvar Kaldırıldı, Seçkin Birlikler Teyakkuzda

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yer alan sınır duvarlarının bir bölümü olası operasyon öncesi kaldırıldı. TSK'nın en seçkin iki birliği, Kayseri ve Bolu komando tugayı eller tetikte bekliyor.

07 Ekim 2017 Cumartesi 16:20
İdlib Sınırında Duvar Kaldırıldı, Seçkin Birlikler Teyakkuzda
 
 
 
Türkiye sınırına 45 kilometre uzaklıktaki  İdlib kentindeki 'çatışmasızlık bölgesi' hazırlığı için  Hatay'ın  Reyhanlı İlçesi'ndeki  Cilvegözü Sınır Kapısı'nda olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor.
 
SINIRDAKİ DUVARLARIN BİR KISMI KALKTI
 
Hatay'ın  Reyhanlı ilçesi  Cilvegözü'nün kuzeyinde,  İdlib bölgesinde yer alan sınır duvarlarının bir bölümü olası operasyon öncesi kaldırıldı.
Bölgede bulunan sınır duvarlarının bir bölümü, operasyonda askeri araların geçiş noktası olarak kullanılmak amacıyla bu sabah saat 06.00'dan itibaren kaldırılmaya başlandı. Bölgede ciddi bir hareketlilik olduğu bildiriliyor.
 
 
TANKLAR BEKLİYOR
 
Sınır boyundaki karakollarda da olağanüstü önemler alındı. Karakolların etrafı tanklar ve fırtına öbüsleriyle çevrilmiş durumda.Ayrıca bölgeye radar ve hava savunma sistemleri yerleştirildi. 2'nci Hudut Taburu Oğulpınar Hudut Karakolu çevresinde zırhlı iş makineleri de tanklarla birlikte hareket etmeyi bekliyor.
 
EN SEÇKİN İKİ TUGAY TEYAKKUZDA
 
TSK'nın en seçkin birliklerinden olan Kayseri ve Bolu komando tugaylarına bağlı askerler, sınırın 'sıfır noktası'nda mevzilere yerleşti ve teyakkuz halinde emir bekliyor.
 
 
İLK AŞAMA ÖSO'DA, İKİNCİ AŞAMADA  TSK DESTEK VERECEK
 
Öte yandan,  İdlib'e 15 gruptan toplam 800 Özgür  Suriye Ordusu (ÖSO) mensubunun girdiği öğrenildi.  İdlib harekatının ilk etapta ÖSO tarafından başlatıldığı, ikinci aşamada  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de destek vereceği bildirildi.
 
 
ERDOĞAN SİNYALİ VERDİ
 
Erdoğan, sınırdaki hareketlilik sonrası yaptığı açıklamada ''Fırat Kalkanı harekatı ile açtığımız alanı şimdi de  İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileri taşıma gayretindeyiz. Bugün  İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek'' dedi.Erdoğan, gazetecilerin "Türk askeri  İdlib'de mi?" sorusuna, "Şu anda Özgür  Suriye Ordusu yürütüyor, henüz askerimiz orada değil" yanıtını verdi.Gazetecilerin  İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine intikale ilişkin "Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi bir yöntem mi kullanılacak?" sorusuna Erdoğan'ın yanıtı "Boksa girildiği zaman yumruğun sayısı sayılmaz" şeklinde oldu.Astana sürecinde 500 gözlemci Türk askerinin  İdlib'de görev alması konusunda uzlaşıya varılmıştı.
Son Güncelleme: 07.10.2017 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81