İÇİNİZ RAHAT OLSUN

Çeşitli temaslarda bulunmak için dün Alanya'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamlığı'nda AHEP mütevelli heyeti ile toplantı yaptı.

İÇİNİZ RAHAT OLSUN

Çeşitli temaslarda bulunmak için dün Alanya'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamlığı'nda AHEP mütevelli heyeti ile toplantı yaptı.

19 Mayıs 2017 Cuma 21:27
İÇİNİZ RAHAT OLSUN
Almanya'da bazı basın organlarında yayınlanan 'Türkiye'ye giderseniz tapularınıza el konulacak' söylentisi üzerine kaymakamlığa gelen yabancı vatandaşlarla da görüşen Bakan Çavuşoğlu, "Böyle bir şey yok. İçinizi rahat tutun. Yabancılara daha fazla imkan sağlanacak" mesajı verdi. 
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak için dün Alanya'ya geldi. İlk olarak saat 16.00'da Alanya Kaymakamlığı'nda Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Mütevelli heyeti ile bir toplantı yapmak için Kaymakamlığa gelen Bakan Çavuşoğlu'nu Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'in yanı sıra çok sayıda vatandaş karşıladı. Kaymakamlıkta mütevelli heyeti ile basına kapalı olarak 1 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. 
ÇAVUŞOĞLU: İÇİNİZ RAHAT OLSUN
Öte yandan son günlerde İncirlik Hava Üssü nedeniyle ilişkilerin gerildiği Almanya'da bu kez de 'Türkiye'ye giderseniz tapularınıza el konulacak söylentisi çıktı. Kaymakamlık önünde Alanya'daki yabancılarla görüşen Bakan Çavuşoğlu, söylentilere son noktayı koyarak yabancıları rahatlattı. Alanya'da yaşayan yabancılar Almanya'da bazı basın organlarında yayınlanan 'Türkiye'ye giderseniz tapularınıza el konulacak' söylentisi üzerine kaymakamlığa gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na başvurdu. Yabancıları dinleyen Bakan Çavuşoğlu, onlara böyle bir şeyin olmadığını ve içlerinin rahat olması gerektiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, yabancılara burada daha fazla imkanları olacağını da ifade etti. 
'ÇAVUŞOĞLU'NDAN DUYDUĞUMUZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ'
Alanya'da yaşayan Jochen Fritzsching, "Ben Avsallar'da yaşayan daire sahiplerinden biriyim. Bakan Çavuşoğlu ile tanıştığımızdan dolayı çok memnun olduk. Aldığımız bir duyumu dile getirmek istedik. Tapular elinizden alınacak, giriş çıkışlarınıza engel koyulacak diye bir duyum vardı. Tüm Avrupa'da ve burada yaşayan yabancılara yayınlandı ve bu yankı yaptı. Onları şüpheye, korkuya düşürdü. Bunun aslının olmadığını Bakan Çavuşoğlu'ndan duyduğumuz için çok mutluyuz. Sadece Almanya'da değil, İskandinavya'da da bu söylentiler Facebook'ta paylaşıldı. Bunun için insanlarda bir tedirginlik vardı. Buradan daire alalım mı almayalım mı, tatile gelelim mi, gelmeyelin mi, havaalanından biz geçer miyiz, geçmez miyiz diye. Bunlar yabancıların birbirine ulaştığıçin çok büyük sorun oldu. Biz burada herkesin adına buna bir son vermek için burada bulunuyoruz. İçleri rahat olsun. İstedikleri zaman Türkiye'ye gelsinler. Biz onlara kefiliz" dedi. Bakan Çavuşoğlu daha sonra ise çeşitli taziyelere katıldı.
Son Güncelleme: 19.05.2017 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81