İç pazardan 10 milyon yerli turist bekliyoruz

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Öncelikli hedefimiz iç pazarda seyahat eden insanların, özellikle otellerde ve tesislerde konaklayan sayısını 10 milyona ulaştırmak” dedi.

İç pazardan 10 milyon yerli turist bekliyoruz

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Öncelikli hedefimiz iç pazarda seyahat eden insanların, özellikle otellerde ve tesislerde konaklayan sayısını 10 milyona ulaştırmak” dedi.

21 Mayıs 2017 Pazar 19:16
 İç pazardan 10 milyon  yerli turist bekliyoruz
2015-2016 yıllarının kendileri için sıkıntılı yıllar olduğunu söyleyen TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2016 yılının 2015 ile kıyaslandığında daha da sıkıntılı bir yıl olduğunu, 2017 ile birlikte tekrar çıkışın başlamasını seklediklerinin söyledi. 2017’nin başlangıcının kötü olduğunu, ilerleyen süreçte satışlar ve genel anlamdaki rezervasyon akışında çok olumlu gelişmeler olduğunu hatırlatan Ayık, referandum sürecinde yaşanan bir takım siyasi gerginliklerin maalesef bu kazanımların bir kısmının da kaybolmasına sebep olduğunu kaydetti. Ayık, Rusya ile başlayan ciddi ve olumlu gelişmelerin devam ettiğini, iki ülke arasında hala çözüm bekleyen küçük bir takım sıkıntılar olsa da Rusya’dan olan rezervasyonlarda olumlu bir gelişme olduğunun altını çizdi.
“BELÇİKA VE İNGİLTERE PAZARINDA GELİŞMELER SEVİNDİRİCİ”
Sıkıntının Avrupa pazarında olduğunu dile getiren Ayık, “Genel anlamda başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın birçok pazarında, İskandinav pazarında sorunlarımız hala devam ediyor ama Avrupa' da Belçika ve İngiltere pazarında gelişmeler sevindirici gibi görünüyor, pozitif rakamlar var. Almanya başta olmak üzere özellikle orta Avrupa pazarında biz okulların tatile girmesiyle birlikte bir geri dönüş olmasını bekliyoruz . Şuan da seyir ılımlı, ülke içindeki huzur ve güven ortamı tesis edilmiş vaziyette. Referandum sonuçları da halkımız tarafından olumlu şekilde karşılanmış görünüyor ve ülkenin genel sakinliği aslında bizim lehimize işleyen bir durum gibi . Bu böyle devam ettiği takdirde Avrupa’da da son dakika satışlarıyla bir geri dönüş bekliyoruz” diye konuştu.
“OKUL TATİLLERİYLE BİRLİKTE AVRUPA PAZARINDA DA BİR GERİ DÖNÜŞ BEKLİYORUZ”
Genel anlamda bakıldığı zaman 2017’nin sonuna gelindiğinde eğilimlerde herhangi bir bozulma olmadığı takdirde 2017 yılının 2016 yılından daha iyi olacağını ifade eden Osman Ayık, herhangi bir değişiklik ve eğilimlerde herhangi bir bozulma gerçekleşmediği takdirde sayısal anlamda 2017 yılı 2016’ya göre daha iyi bir yıl olacağını söyledi. Osman Ayık, "Fiyatlar anlamında şu anda çok bir şey söylemek mümkün değil, bu satışların bir bedeli var. Yatırımcılarımız ve işletmecilerimiz bu bedeli aslında ödüyorlar, çünkü satışları tekrardan canlandırmak için bir takım fiyat tavizleri ve fiyatla ilgili bir takım düzenlemeler yapılıyor. Buna kısmen olumlu tepkilerde yavaş yavaş oluşmaya başladı. Okul tatilleriyle birlikte Avrupa pazarında da bir geri dönüş bekliyoruz. Rusya’ya şu anda bakıldığın da rakamlar çok kötü değil bizim beklentilerimiz kadar da değil belki ama olumlu seyrediyor” şeklinde konuştu.
“İÇ PAZARDA HEDEFİMİZ 10 MİLYON”
İç turizmin en önemli pazarlardan bir tanesi olduğunu dile getiren Osman Ayık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çünkü elimizdeki mevcut bir pazardır, bu her ne koşulda olursa olsun insanların seyahat ettiği seyahat etmek istediği bir durum var ortada. Bunu biz 2016 yılında çok iyi değerlendirdik diye düşünüyorum. Son 5-6 yıldır da bu doğrultuda çok ciddi yatırımda yaptık. Sektör olarak yavaş yavaş da bunun meyvelerini görüyoruz. Ülkemizde de birçok insan tatil yapma alışkanlığı kazandı. Buradaki en öncelikli hedefimiz iç pazarda seyahat eden insanların sayısını özellikle otellerde ve tesislerde konaklayan sayıyı 10 milyona ulaştırmak. İnşallah bu sayıyı bu sene görürüz. Çünkü fiyatlar ve genel anlamdaki rakamlara baktığımızda insanların alım gücüne uygun her türlü fiyatı bulmak, her türlü tesisi bulmak mümkün. Dolayısıyla halkımızın bu sene ciddi bir iç pazar hareketliliği yapacağına inanıyorum.”
 
Son Güncelleme: 21.05.2017 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81