Hosting ve domain ne demek?

İnternette yer almak için gerekli olan isme domain denir. Alan adı şeklinde de adlandırılabilir.

Hosting ve domain ne demek?

İnternette yer almak için gerekli olan isme domain denir. Alan adı şeklinde de adlandırılabilir.

15 Şubat 2017 Çarşamba 20:19
Hosting ve domain ne demek?

 

Bir örnek ile açıklarsak , gibi isimlere domain denir. Bu domainler ziyaretçilerin sizi kolayca bulmasını sağlayan isimlerdir. Bu isimlerin hepsi özeldir. Yani aynı isimden birden fazla olması hiçbir şekilde mümkün değildir. Domain seçerken akılda kalıcı ve kolay bir isim seçmek en önemli kriterdir. Ancak şu an bir çok kolay domain satıldığı için yeni domain bulmak çok kolay olmayacaktır.

 

Domain bulduğunuz zaman bunu domain veya hosting satan firmalardan tescil edebilirsiniz. En az 1 yıllık olmak üzere tescil işlemi yapılmaktadır. Ancak bu ismi aldığınız zaman bir internet sitesi olarak çalışması mümkün olmayacaktır.

 

Hazırlanan internet siteleri 24 saat internete bağlı olan web sunucular aracılığı ile çalışmaktadır. Web sunuculardan domain için aldığınız yayınlama hizmetine de hosting denmektedir.

 


Hosting fiyatları özelliklerine göre çok değişkendir 30-40 tl den başlayan fiyatlar 200 TL ye kadar çıkabilir. Burada önemli olan tanınır her zaman ulaşılabilir firmalardan almanız olacaktır.

 

Bilinmeyen veya sürekli teknik destek hizmeti olmayan firmaları seçerseniz bir problem esnasında ulaşmanız mümkün olmaz.

 

Ülkemizde bu konuda geçmişi ve 24 saat desteği olan hosting.com.tr gibi firmaları seçmenizi tavsiye ederiz.

 

 

 

Son Güncelleme: 16.02.2017 00:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81