HİZMETTE SINIR YOK

Alanya Belediyesi, Mobil Sağlık Aracı ile kırsal mahallelerde bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı hastalara evlerinde ücretsiz sağlık hizmeti veriyor.

HİZMETTE SINIR YOK

Alanya Belediyesi, Mobil Sağlık Aracı ile kırsal mahallelerde bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı hastalara evlerinde ücretsiz sağlık hizmeti veriyor.

21 Mart 2017 Salı 21:18
HİZMETTE  SINIR YOK
Mobil Sağlık Aracı’nın hizmete girmesi ile kırsalda daha çok hasta ve engelli vatandaşa ulaşılıyor. Mobil Sağlık Ekibi, 4 ayda 34 mahallede 537 hastayı muayene etti.

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Mobil Sağlık Aracı kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşın yüzünü güldürüyor. Mobil Sağlık Tarama Aracı, alanında uzman sağlık ekipleri ve tam teşekküllü bir ambulansta bulunması gerek tıbbı araç ve ekipmana sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Belediyenin mobil sağlık ekipleri, Mahmutseydi Mahallesi’nde yaşlı ve engelli hastaları evlerinde ziyaret ederek, sağlık kontrollerini yaptı. Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri ile sağlık personelinin yer aldığı ekip, ilk olarak mahalle meydanında vatandaşlar ile bir araya geldiler. Ardından evlere gidilerek yaşlı ve engelli vatandaşlar muayene edildi. Yatalak hastalar için ilaç, malzeme ve giysi yardımı yapıldı.

ENGELLİ VATANDAŞTAN BAŞKAN YÜCEL’E TEŞEKKÜR
Mahmutseydi Mahallesi’nde 20 yıl önce geçirdiği bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm olan fiziksel engelli Mustafa Yiğit’in de evine gidilerek, muayene edildi. Evinin önündeki yol olmadığı için dışarı çıkamadığını ve camiye gidemediğini anlatan Yiğit; “Biz bu durumumuzu Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e bildirdik. Çok geçmeden ekipleri gelerek burada keşif yaptılar. Hemen arkasından yolu düzenleyerek betonla kapladılar. Allah razı olsun şu an camiye de rahatlıkla gidebiliyorum. Yolumuz çok güzel oldu. Ardından engelli olduğum için belediyenin sağlık ekibi evime kadar gelip muayene ediyorlar ve ihtiyaçlarımı karşılıyorlar. Başkanımıza ve sağlık ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

KUAFÖRLÜK HİZMETİ DE VERİLİYOR
Sağlık hizmetinin yanında yaşlıların bakımları ve kuaförlük hizmeti de veriliyor. Belediye ekipleri, talep eden vatandaşların saçlarını kesip, traş ediyor.

AMBULANSTA OLMASI GEREKENDEN FAZLASI VAR
4 ay önce hizmete alınan tam donanımlı Mobil Sağlık Tarama aracında elektroşok cihazının yanı sıra, kan sayımı, solunum fonksiyonları, işitme testi, tansiyon ve sünnet için gerekli tıbbı ekipman ve ilaçlar bulunuyor. Bir ambulansta olması gerekenlerden fazlasının bulunduğu Mobil sağlık Tarama Aracı ile yaşlı ve yatalak hastalara hizmet veren Alanya Belediyesi, acil durumlarda hastaneye getirilmesi gereken hastaları da mobil araçla hastaneye ulaştırabiliyor.

4 AYDA 537 HASTA MUAYENE EDİLDİ
Mobil Sağlık Tarama Aracı ve Belediyenin sağlık hizmetleri hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan engelli ve bakıma muhtaç vatandaşların yardımına koştuklarını belirterek, bu hizmetin mobil sağlık aracı ile hızlandığını söyledi. Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel şu bilgileri verdi; “Daha önce ayda 4 mahalleye gidebiliyorduk. Şu an 8 mahalleye ulaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl 42 mahalleye ulaşmışız bu yıl ise aracımızla 4 ayda 34 mahalleye ulaştık ve 537 hastayı muayene ettik.” dedi.
Son Güncelleme: 21.03.2017 21:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81