HES'te uzlaşma yok

Alanya Belediye Meclisi, Kargıçayı'nda inşa edilecek HES Projesi inşa edilmesine ilişkin imar planı tadilatı talebine dönük karar alamadı ve dosyayı yeniden Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderdi

HES'te uzlaşma yok

Alanya Belediye Meclisi, Kargıçayı'nda inşa edilecek HES Projesi inşa edilmesine ilişkin imar planı tadilatı talebine dönük karar alamadı ve dosyayı yeniden Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderdi

07 Haziran 2017 Çarşamba 01:47
HES'te uzlaşma yok
Alanya Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantısı dün Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in başkanlığında gerçekleştirildi. MHP'den Abdullah Sönmez, Kerim Ertekin, Abdullah Öztürk, CHP'den Mehmet Kural, Ak Parti'den Erol Fazlıoğlu ve Yusuf Hastürk meclis toplantısına mazeretli olarak katılmadılar. Belediye Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden meclise sevk edilen konuları görüşüp, karara bağladı. Belediye Meclisi, Dinamik Hidroelektrik Santrali Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Deretürbenilas Mahallesi, Kargıçayı üzerinde enerji üretim alanına santral kurmak için 1/5 bin Ölçekli Nazım İmar Planı'na istinaden 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı'na ilişkin talebi masaya yatırıldı. 
YİNE UZLAŞAMADILAR
Büyükşehir Belediye Meclisi, Alanya Belediye Meclisi'nin 3 Mayıs 2016 tarihinde bu konuda karar alınamadığı gerekçesiyle dosyanın yeniden görüşülmesi için Alanya Belediye Meclisi'ne iade etmişti. Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi'nin alınan kararı iade etmesi nedeniyle dün Alanya Meclisi, söz konusu şirketin talebini yeniden masaya yatırdı. AK Parti Grubu'nun 'Evet' yönünde oy kullandığı Belediye Meclisi'nde CHP'liler Hayır oyu kullanırken, MHP'li üyeler ise çekimser oy verdi. Bu konuda alınan İmar Planı talebine ilişkin konu üzerine Başkan Yücel, mecliste görüşülen HES Projesi'nin inşası için talep edilen konuyla ilgili karar oluşmadığını açıkladı ve dosyayı yeniden Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderileceğini ifade etti. 
"MHP GRUBU NEDEN ÇEKİMSER KALIYOR?" 
Konuyla ilgili söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Kerim Başkaptan, "Bu konuda olumlu veya olumsuz bir karar oluşturalım, Büyükşehir Belediyesi'ne dosyayı gönderelim ve Büyükşehir Belediye Meclisi nasıl karar alırsa alsın. MHP çekimser kullanıyor, CHP'de Hayır ve biz de bu konuda Evet oyu kullanıyoruz. Belediyede iktidar pozisyonunda olan sizin de Başkanlığını yaptığınız MHP Grubu'dur. Tabi insanların düşüncelerini veya kullandıkları oylara saygı duyuyoruz. Ama iktidar partisi pozisyonundaki MHP'nin bu konuda çekimser bir oy kullanmasını ben algılayamıyorum üç seferdir. Bu konudaki talebin uygulanmasını mı istiyorsunuz, uygulanmamasını mı? Ya sizde Evet deyin, ya da Hayır verin. Neden üçüncü defa Kargıçayı'nda yapılacak HES Projesi polemik haline getiriliyor ki? O bölgede yatırım yapan insanlara da yazık günah" derken, CHP'li Erdoğan Toktaş, "Başkanım, Kerim Başkaptan'ın bu düşüncelerine katılıyorum. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP Grubu bu konudaki talebe Hayır oyu verdi ve bugün de siz Hayır deyin. Bugün bu iş bitsin" dedi. 
YÜCEL: NEDEN ÇEKİMSER VERDİĞİMİZİ İLERDE AÇIKLAYACAĞIM
Başkan Yücel, "Benim de önümde 21-22 aylık bir süreç var. İlerki günlerde bir konuyla ilgili çekimser bir karar olduğunda ben de bu konunun yanıtını veririm" derken, AKP'li Başkaptan, "Biz Alanya Belediye Meclisi'nde muhalefetiz. Çekimser verebiliriz ama siz iktidar pozisyonunuzdasınız ve siz ya Evet verirsiniz ya da Hayır. Çekimser yönde oy kullanmanıza anlam veremiyorum" diye yanıt verdi.
'BELEDİYE KAPATILIYOR MU?'
CHP Grubu Başkan Vekili Erdoğan Toktaş, "Büyükşehir Kanunu'nda bir değişiklik yapılacağı, bu değişiklikle birlikte Büyükşehir Kanunu'nun da uygulandığı yerlerde İlçe Belediyesi'nin kapatılacağı ve ilçe belediyelerinin koordinatörler vasıtasıyla hizmetlerin yapılacağı şeklinde duyumlar alıyoruz. Acaba AKP Grubu'nun veya başka arkadaşların bu konuda bir duyumu var mı veya bir çalışma olduğunu biliyor musunuz?'" derken, AKP Grubu Sözcüsü Kerim Başkaptan, "Ben bu konuda bir şey duymadım ve böyle bir şey olacağına da ihtimal vermiyorum" derken, Başkan Yücel, "Ben MHP Genel Merkezi'nde parti büyüklerimizle görüştüğüm zaman yeni bir Büyükşehir Kanunu'nu güçlendirmek için Valiliklerden bu konuda görüşler alındı. Bizlerden de bu yönde birer rapor istendi. Bu konuda Mahalli İdareler konusunda bir görüşme oldu. Yaklaşık 8-9 ay önce olmuştu bu konuda görüşmeler" diye yanıt verdi. - Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 07.06.2017 01:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81