Hedefimize şimdiden ulaştık

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Almanya-Türkiye ilişkilerinde gerilimin yükseldiği bir dönemde Alman basınının karşısına çıktı. Avcı, zaman zaman gelen sorularla tansiyonun yükseldiği basın toplantısında, Almanya ile Türkiye arasındaki köklü ilişkilerin sorunları aşılmasını sağlayacağını belirtti.

Hedefimize şimdiden ulaştık

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Almanya-Türkiye ilişkilerinde gerilimin yükseldiği bir dönemde Alman basınının karşısına çıktı. Avcı, zaman zaman gelen sorularla tansiyonun yükseldiği basın toplantısında, Almanya ile Türkiye arasındaki köklü ilişkilerin sorunları aşılmasını sağlayacağını belirtti.

09 Mart 2017 Perşembe 21:05
Hedefimize şimdiden ulaştık

ITB Berlin'de basın mensuplarının karşısına geçen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, özellikle Alman basınından gelen bazı sert sorulara da muhatap oldu. Toplantıya, Bakan Avcı'nın yanında Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Genel Müdürü İsmail Taşdemir ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün de katıldı.

‘İLK 10’A GİRME HEDEFİMİZE ŞİMDİDEN ULAŞTIK’
Sorulardan önce kısa bir değerlendirme yapan Bakan Nabi Avcı, seyahat eğilimlerini etkileyen pek çok faktör olduğunu ve olumsuzluklardan Türkiye turizminin de etkiendiğini ifade etti. Türkiye turizminin uzun yıllar başarılara imza attığını kaydeden Avcı, ''Turizm sektöründe dünyada ilk 10'a girme hedefini şimdiden yakalamış durumdayız. Türk turizmi bölgesel ve küresel sorunlar karşısında geleceğe güvenle bakmaya devam ediyor. Bunun temelinde yenilikçi, sürdürülebilir ve gelişimci politikalarımız yatıyor.'' dedi.

 ‘TÜRK TURİZMİ TÜRK-ALMAN DOSTLUĞUNUN EKSENİNDE GELİŞTİ’
''Son dönemde tüm düya turizminin etkilendiği olaylar Türk turizmini de etkiledi.'' diyen Nabi Avcı, ‘’Tatil tercihlerini ülkemizden yana kullanan başta Alman olmak üzere tüm Avrupalı turistlere önem veriyoruz. Türk turizmi, tarihi temelleri olan Türk-Alman dostluğunun ekseninde gelişti. Kitle turizminin ülkemizde yerleşmesinde Alman turizm profesyonellerinin ve tur operatörlerinin büyük payı olduğunu vurglamak istiyorum. Bu nedenle Alman dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

‘TIKANIKLIĞI FARKLI PAZARLARLA AŞMAYA ÇALIŞIYORUZ’
Geçmiş yıllarda olduğu gibi, tur operatörleriyle değişik mecralarda reklam ve tanıtım yapma çalışmalarını bu yıl da devam ettirdiklerini ifade eden Nabi Avcı, ''1 milyon 250 bin nitelikli yatakla turizmde hizmet veriyoruz. Dünyada yaşanan olumsuzluklardan kaynaklanan tıkanıklığı, farklı pazarlara açılarak ve turizmimizi çeşitlendirerek aşmaya çalışıyoruz.’’ dedi.

‘KOMŞUNU AL GEL, DÜĞÜNÜNÜ TÜRKİYE’DE YAP’
Avcı konuşmasının devamında şu değerlendirmeleri yaptı:
‘’Cumhurbaşkanımızın himayesinde Avrupa'da ikamet eden vatandaşlarımıza dönük ‘Komşunu da el gel’ kampanyası başlattık. Hem vatandaşlarımızı hem Alman dostlarımızı tatillerini ülkemizde geçirmeye, düğünlerini Türkiye’de yapmaya davet ediyoruz. Hindistan'dan çok sayıda insan halihazırda düğünlerini Türkiye'de yapıyor ve çok mutlular.

 ‘YAKIT DESTEĞİ SÜRÜYOR’
2016'da Türkiye'ye turist getiren tur operatörlerine sağladığımız yakıt desteğini bu yıl genişleterek devam ettiriyoruz. Charterlerin yanında tarifeli uçuşara da bu desteği veriyoruz.’’


Son Güncelleme: 09.03.2017 21:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81