Hastaneden yeni proje

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yazan ve hastane yönetimi, Alanya muhtarlarıyla bir araya geldiler. Başhekim Yazan, muhtarlara kırsalda verilecek ilk yardım eğitimleri konusunda bilgiler verdi.

Hastaneden yeni proje

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yazan ve hastane yönetimi, Alanya muhtarlarıyla bir araya geldiler. Başhekim Yazan, muhtarlara kırsalda verilecek ilk yardım eğitimleri konusunda bilgiler verdi.

23 Ocak 2017 Pazartesi 20:51
Hastaneden yeni proje


Hastane yemekhanesinde düzenlenen ve Başhekim Dr. Tevfik Yazan öncülüğünde gerçekleşen toplantıya mahalle muhtarları ve hastane idarecileri katıldı. Dr. Yazan, düzenlenen toplantıda muhtarlara “Hastanemiz bünyesinde ilk yardım eğitimi vermeyi ve bunu belgelendirmeyi planlıyoruz, ilk yardımda dakikalar bile çok önemlidir. Biz buna ölümle yaşam arasındaki ‘altın dakikalar’ diyoruz. Bu yüzden yaylalarda ve köylerde yaşayan vatandaşlarımıza ilk yardım müdahalesi gerektiğinde bir an önce yapılabilmesi için böyle bir eğitim düşündük. Her muhtarımızın seçeceği en az 3 kişi olmak üzere bu eğitimi vereceğiz. Kalabalık olması halinde gerekirse bu kişilerin ayağına giderek bu hizmeti vermek istiyoruz. Verilecek eğitimlerde bu kişilere, bölge olarak sıkça rastladığımız akrep sokması, yılan sokması, sık karşılaşılan boğulma, trafik kazalarında ve benzeri olaylarda neler yapılacağına dair ilk yardım eğitimi verilecektir” dedi.
Yazan, “Bizler sizlerle sağlıkta iş birliği halinde olmak istiyoruz. Sizlerden de bu konuda aktif katılım bekliyoruz. Hasta ve hasta yakınlarımızın Sağlık Bakanlığımızın sunduğu MHRS randevu sistemi veya Alo 182’den kolaylıkla randevu alabilecekleri konusunda bilgilendirilmesi ve kullanımı konusunda desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.
İLÇE OLARAK İLKLERİ YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ.
Gerçekleşen toplantıda Başhekim Dr. Tevfik Yazan, muhtarlara hastane bünyesinde yeni açılan ve açılacak olan birimler hakkında da bilgi verdi. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun destek ve katkılarıyla yeni açılacak olan bölümlerimizin onaylarını almaktayız. İlçemizde bir ilk olan ‘Kalp Merkezi’nin onayı geldi. Açılması planlanan Yanık Ünitesi ve İnme Merkezi ile ilgili gerekli resmi süreçleri başlattık. Onkoloji Tanı ve Tedavi Birimi için onayımız geldi. Eski binamız ise yıkılıp yerine Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacak ve merkezde en son teknoloji kullanılacak” dedi.  Toplantı soru ve cevap şeklinde devam etti. Toplantıya katılan muhtarların talepleri üzerine bu toplantıların 2 ayda bir tekrarlanması planlandı.
Son Güncelleme: 23.01.2017 20:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81