Hastanede ilkler bitmiyor

Hastanede ilkler bitmiyor

18 Temmuz 2017 Salı 20:12
Hastanede ilkler bitmiyor
Daha önce ilk Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı atanan, ilk kez bir hastaya Ters Omuz Artroplastisi operasyonun başarılı bir şekilde uygulandığı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Murat Topçuoğlu tarafından aynı gün içerisinde iki başarılı Laparoskopi (kamera yardımı ile yapılan kapalı cerrahi teknik) ameliyatı gerçekleştirildi. 
 
Kronik rahatsızlığı sonucu bir böbreğinin fonksiyonları çalışmayan Damla Kayahan (14) ile böbrek kisti bulunan Mustafa Çavuşoğlu’na (66) laparoskopi ameliyatı uygulandı. Alanya’da ilk kez gerçekleştirilen bu başarılı operasyon sonrası hastalar ameliyattan 1 gün sonra taburcu edilerek, günlük hayatlarına devam ettiler. Konu hakkında açıklamada bulunan ve hastaları ameliyat sonrası servisde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Hastane Yöneticisi Dr. Tevfik Yazan “Alanya Alaaadin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile hastanemiz arasında gerçekleşen ortak kullanım sözleşmesiyle birlikte ortak sağlık çalışmalarımız başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bu anlaşma sayesinde hastanemizde daha önceden yapılmayan ameliyatlar yapılmaya başlandı. Güçlenen kadromuz ve başarılı hocalarımızla birlikte hasta ve hasta yakınlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için çalışmaktayız. Hastanemizin büyümesinde ve ilçemizde fakültemizin kurulmasında büyük katkıları olan Sayın Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır. Orta kullanım sözleşmesiyle birlikte sağlık alanında daha kaliteli hizmet sunmamıza katkı sağlayan Alanya Keykubat Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na da teşekkürü bir borç bilmekteyim. Bu vesileyle hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunar, ameliyatı gerçekleştiren tüm ekibi tebrik ederek başarılarının devamını dilerim” dedi.
Ameliyatı için Antalya’ya gidecek durumlarının olmadığını belirten hasta Damla Kayahan (14); “Doktorum Murat Topçuoğlu sayesinde tekrardan sağlığıma kavuştum. Ameliyatım çok iyi geçti. Doktorum sayesinde çok iyiyim. Doktorum ve hastanemiz sayesinde ameliyatım yaşadığım yer olan Alanya’da yapılabildi. Kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi. Daha önceden üniversite hastaneleri dışında hiç ameliyat olmadığını belirten hasta Mustafa Çavuşoğlu (66) ise; “Doktorum Murat beyin bana verdiği güven sayesinde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyatımı olma kararı aldım ve ameliyatım oldukça başarılı geçti” dedi. 
İki ameliyatında oldukça başarılı geçtiğini belirten Alanya EAH Üroloji Uzmanı Dr. Murat Topçuoğlu; meslektaşım Üroloji Uzmanı Doçent Dr. Ömer Gülpınar ile birlikte 2 başarılı Laparoskopi ameliyatı gerçekleştirdik. Ürolojik Laparoskopi’yi Antalya merkez’de bulunan hastaneler dışında ilk defa hastanemizde gerçekleştirdik. Hastalarımız hastanemizde 1 gün müşahede altında kaldıktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilir durumdalar. Bize bu imkanı ve desteği sunan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na ve Hastane Yöneticimiz Dr. Tevfik Yazan’a teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Son Güncelleme: 18.07.2017 20:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81