Hastanede bir ilk

Hastanede bir ilk

22 Haziran 2017 Perşembe 22:28
 Hastanede bir ilk
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ilk Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı atandı. 
 
12 Haziran 2017 Pazartesi günü yeni hastanesinde hasta ve hasta yakınlarına poliklinik hizmeti vermeye başlayan Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne hekim atamaları devam ediyor. Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Esra Hazar Sayar’ın atanmasıyla birlikte hastanede daha önceden bulunmayan Çocuk Alerji ve İmmünoloji branşında hizmet verilir duruma gelindi. 
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Dr. Tevfik Yazan, “Ailemize yeni bir üye daha katılmıştır. Her geçen gün biraz daha büyüyerek yeni branşlarımız ve yeni hekimlerimizle birlikte daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunmaya çalışmaktayız. Çocuk Alerji ve İmmünoloji Bölümü Uzmanımız Dr. Esra Hazar Sayar’ın hastanemize gelmesiyle birlikte artık alerjik rahatsızlığı bulunan çocuk hastalarımızın tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmayacaktır. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra çok yakın bir sürede hastalarımızın alerji deri testleri, alerji aşıları ve immün yetmezlik tedavileri hastanemizde yapılabilecektir” dedi.
Alerji ve İmmünoloji Bölümü’nün Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığına bağlı bir üst ihtisas alanı olduğunu ifade eden Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Esra Hazar Sayar; “Alerji ve İmmünoloji Bölümü’nde çocukluk çağındaki alerjik hastalıklar (alerjik rinit, astım, ürtiker, besin alerjileri) ve immün yetmezliği (vücut direnç düşüklüğü) olan hastalar takip edilmektedir” dedi. Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzm. Dr. Esra Hazar Sayar açıklamasına şöyle devam etti; “Mesleğim benim tutkumdur. Bir kişiye yardım ettiğinizde onun ya da yakınlarının, size olan içten ve güzel bakışlarını gördüğünüzde hayatınız değişir. Bu durum biz hekimlere daha çok çalışma ve daha çok hastaya yardım etme gücü, isteği verir. Görev aldığım Alanya ilçesi bulunduğu coğrafi konum nedeniyle alerjik reaksiyonların sık görüldüğü yerlerden biridir. Gerekli alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra çocukluk çağında görülen polen, ev tozu akarları, hayvan tüyleri, süt, yumurta, soya, deniz ürünleri, et, kuruyemiş gibi alerjileri tespit etmeye yönelik deri prick testlerini, astım hasta takibinde kullanılan solunum fonksiyon testlerini, immün yetmezlik (bağışıklık düşüklüğü) tarama testlerini ve bu hastaların koruyucu serum tedavilerini (IVIG, SCIG) gerçekleştireceğiz. Burada hastane yönetiminin desteğiyle birlikte güzel işler yapacağıma inanmaktayım. Gerek hastane yönetiminin gerekse hastalarımın ilgisi beni çok mutlu etmektedir” dedi.
UZM. DR. ESRA HAZAR SAYAR KİMDİR?
1979 Susurluk doğumlu olan Uzm. Dr. Esra Hazar Sayar, Lisans ve Yüksek Lisansını Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. Tıpta Uzmanlığını yine aynı üniversiteden almıştır. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde Çocuk Alerji İmmünoloji Bilim Dalında üst ihtisas eğitimini tamamlamıştır. Eğitimi sırasında Amerika Birleşik Devletlerinde Harvard Tıp Fakültesi’nde gözlemlerde bulunan Uzm. Dr. Sayar, 2016 yılından itibaren ESID (Avrupa İmmün Yetmezlikler Derneği) Junior Çalışma Grubu Türkiye Temsilciliği görevini yürütmektedir. Uzm. Dr. Esra Hazar Sayar, evli ve 1 çocuk annesidir.
Son Güncelleme: 22.06.2017 22:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81