Haşere İlaçlama

Haşere İlaçlama

22 Ocak 2017 Pazar 16:33
Haşere İlaçlama

Son zamanlarda ilaçlama firmaları çok sayıda artışını göstermektedirler. Bunun sebebi ise geçmişe göre haşere sorunları daha fazladır. Denetlemeler az sayıda olduğundan ruhsatsız yüzlerce firmaları da kurulmaktadır. Fakat ilaçlama yaptıracağınız zaman mutlaka kaliteli ve ruhsatlı firmalar seçmeniz gerekir. Bunun sebebi ise ruhsatlı ilaçlama firmaları ziraii ilaç ve içinde kimyasal madde bulunan ilaçları kullanamaz. Bunun sebebi ise Sağlık Bakanlığı' na kayıtlı olan firmalar ara ara denetlenmektedirler. Fakat kayıtsız firmalar sadece internet üzerinden çalıştıkları için sağlık bakanlığı da mevcut firmaları denetlemektedir. Ruhsatsız çalışmak çok ağır şekilde suç olmaktadır ve ağır para cezalarına yönlendirmektedirler. Aynı zamanda ruhsatlı firma ve kullandıkları ilaçların içerisinde ziraii veya kimyasal ilaçlar kullanıyolarsa ruhsatları men olma ihtimalleri bile olmaktadırlar. Bu nedenle ruhsatlı firmalar bu tür ilaçları kullanmaya çekinirler. Çalıştırdıkları personellerin mutlaka yeterlilik belgeleri ve biosidal uygulayacı sertifikası bulunması gerekir. Belli aylarda Sağlık bakanlığında semenirlere girmeleri gerekir. Neredeyse üç ayda bir sağlık bakanlığı tarafından denetimlere girerler ve daha sonra da sınavlar olmaktadırlar. Sağlık Bakanlığı tarafından denetlemer sonucunda yeterlilik belgelerini güncellerler ve ilaçlamaya devam ederler.



mutlaka her personellerini bu belgelerini aldıktan daha sonra çalışmalarını devam etmektedirler. Mutlaka kalilteli ilaçlar kullanmaları gerekir ve her uygulamalara garanti vermeleri gerekmektedirler. En iyi ilacın kalıcı süreliği doksan gün olmaktadır. Doksan günün ardından ilaç özelliğini yetirir ve bir işlev göstrmez. Evlerde her üç ayda bir kaliteli ve sağlık bakanlığı tarafından onaylı ve ruhsatlı ilaçlama firmalarına yaptırmanız gerekir. İlaçlama firması seçerken mutlaka her personeli bilinçli olması gerekir ve her haşereyi bilmesi gerekir veya hangi familya olduğunu bilmesi gerekir çünkü neredeyse her haşerenin kendine özel ilaçları ve olmaktadır. Bilinçsiz ilaçlama firmaları neredeyse her haşereler aynı uygulamayı yapmaktadırlar. Akrep, pire, çiyan gibi haşereler diğer haşere göre daha çok dirayetli olduklarından bu haşerelere dumanla yapılmaktadır. Fakat günümüzde bu püf noktalarını bilmeyen yüzlerce ilaçlama firmaları olmaktadır. Bu nedenlede Sağlık Bakanlığının seminerleri ve kontrolleri bu sebepten olmaktadır. İlaçlamaya gelen personel ilaçlamadan önce mutlaka iyi bir keşif yapması gerekir ve ardından uygulama yapması gerekir.



Evlerinizde açıklık veya iş yerlerinizde açıklık olduğunda uygulamadan önce o tür alanları kapatıp daha sonra uygulama yapmaktadırlar. Bunun sebebi ise o alanları kapatmadıkca daimi tekrardan o alanlardan gelir ve ilaçlama pek bir etkisini göstermemektedir. Bu nedenle ilaçlamadan önce kapatıp daha sonra uygulama yapılırsa daha sağlıklı ve daha olumlu tepkiler alınır ve müşteri memnuniyeti herşeyden daha önemli olmaktadır. Müşterilere her zaman uygulamadan önce ve uygulamadan sonra yapılması gereken püf noktaları söylemekteyiz. İlaçlama esnasına kaliteli ilaçlar ve bayerin ürünlerini kullandığımızdan insan sağlığına ve çevreye zararı olmadığından evlerinizden çıkmanıza gerek yok ve herhan gibi kokusuda olmamaktadır. Sizden istenilen uyguamadan sonra sadece yaklaşık bir haftaya kadar ıslak temizlik ve yüzeysel temizlik yapılmaması gerekir. Bir hafta boyunca sadece süpürebilirsiniz.Kullanılan ilaçların çekici özelliği olduğundan dolayı ilk üç gün yoğunluk görürsünüz bunun sebebi ise evinize ofisinize iş yerinize yuvalanan haşereler dışarıya çıkartır ve ilk üç günün ardından haşereleri öldürür. Haşereleri solunum yolunuyla değil sindirim yoluyla öldürmektedirler. Yani ilacın üzerinden geçtikten sonra yaklaşık üç ile beş saat arasında arka bacaklarından felç olarak ölmektedirler. Genellikle evlerinizde ölü böcek görmezsiniz yuvalarında ölmektedirler. Daha detaylı bilgi almak isterseniz Metkim Böcek İlaçlamayı arayarak daha fazla bilgi alabilirsiniz .

Son Güncelleme: 23.01.2017 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81