Hangi Şartlarda Evlilik Kredisi Alınabilir?

Hangi Şartlarda Evlilik Kredisi Alınabilir?

16 Kasım 2016 Çarşamba 12:16
Hangi Şartlarda Evlilik Kredisi Alınabilir?

Devletin, halkının sosyal ihtiyaçlarını karşılamak gibi önemli görevleri vardır. Bunlar arasında eğitim, sağlık ve güvenlik gibi benzeri etkileri olan şartlar söz konusudur. Bunlara ek olarak son dönemlerde evlilik kredisi başvurusu da eklenebilir. devlet tarafından Türk halkına uygulanan teşvik edici ve yapıcı bir uygulamadır. Belirli şahtalar tabidir. Bunlar arasında ilk şart kesinlikle 18 ile 24 yaş aralığında olmanız gereklidir. Daha sonrasında ise uygulamaya tabi olanların kesinlikle maddi durumlarının evlenmeye uygun olmaması şartı da aramaktadır. Bu şekli ile sizlerden istenen bir gelir belgesi olacaktır.


çekmek isteyenler eğer üniversite mezunuysa bu konuda yapılacak olan yaş sınırlaması 18 ile 26 yaş sınırı arasında olacaktır. Bu kredinin bir yıl erteleme süresi bulunmaktadır. Evlilik tarihi itibariyle alınan krediyi bir yıl sonra ödemeye başlayacaksınız. Ancak bunda da devletin sağladığı belirli kolaylıklar mevcuttur. Krediyi alan çiftler eğer ilk yıllarında bebek sahibi olurlarsa bu erteleme yaklaşık olarak 2 yılı bulmaktadır. Bunun yanında öksüz ve yetim olan kişiler içinde yine aynı şekilde erteleme imkânı söz konusu olmaktadır. Bu şartlar altında alınan kredinin olanakları da yine devlet tarafından belirlenmektedir.

Evlenmeye karar veren çiftlerin çekecekleri bu krediler içinde birçok banka yardımcı olmaktadır. Bu kredinin vadesi ise yaklaşık olarak 4 yıl olarak belirlenmektedir. Evlilik kredisi Aynı zamanda bu kredi için herhangi bir faiz oranı da söz konusu değildir. Ertelemelerle birlikte vadesi gelen borcunuzu istediğiniz eşit taksitlere böldürerek ödemeye başlayabilirsiniz. 4 yıl boyunca ödeyerek bitireceğiniz bu kredi ise sizlere en fazla 10000 TL civarında bir rakam olarak belirlenecek ve sunulacaktır. Bunun için bankaların yaptıkları araştırmalar da geçerli kılınarak uygun bulunan kişilere krediler verilecektir.

Son Güncelleme: 16.11.2016 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81