Halep için gıyabi cenaze namazı kıldılar

Halep’te hayatını kaybedenler için Alanya’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Halep için gıyabi cenaze namazı kıldılar

Halep’te hayatını kaybedenler için Alanya’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

10 Aralık 2016 Cumartesi 00:37
Halep için gıyabi  cenaze namazı kıldılar
 Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Halep’in açlıktan kurtulmasının insanlığı utançtan kurtaracağını belirterek, Halep’in sesine kulak verilmesi, yardımına koşulması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen tarafından ülke genelinde, Halep’te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazı ardından yapılan basın açıklaması, Alanya’da Sağlık-Sen Genel Başkanı aynı zamanda Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş ve çok sayıda sendika üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması yapan Metin Memiş, Rusya, İran ve Suriye rejiminin ortaklaşa gerçekleştirdikleri katliama karşı uluslararası düzeyde 'insanlık diplomasisi' başlattıklarını belirtti. Başkan Memiş, "Dünyanın her yerinde vicdanlı insanlar olduğuna biliyoruz. Biz vicdanlara seslenerek, insanlığı harekete geçirebileceğimize inanıyoruz. Merhamet ihtiyacı adalet yoksunluğuna dayanır. Biz daha köklü çözümler üretilmesi gerektiğini, adil bir dünyanın vicdanları harekete geçirdiğimiz zaman mümkün olduğunu inanıyoruz. Yani tüm dünya üzerindeki Rachelleri, MalcomX’leri, Gandileri harekete geçirerek Halep’e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorundayız. İnşallah bunu başaracağız" dedi.
‘HALEP’E 81 TIR UN ULAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ’
"Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar" temalı kampanyayı başlattıklarını aktaran Metin Memiş, Halep’in büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda olduğunu kaydetti. Bombaların yağdığı Halep’te açlığın da insanları vurduğunu söyleyen Memiş, "Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler, Memur-Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri işbirliği ile ilk aşamada Halep’e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek" diye konuştu.
Son Güncelleme: 10.12.2016 00:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81