Hal temeli yarın atılıyor

Hal temeli cumartesi günü atılıyor

Hal temeli yarın atılıyor

Hal temeli cumartesi günü atılıyor

08 Aralık 2016 Perşembe 19:40
Hal temeli yarın atılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’ya yaptığı en büyük yatırımlardan biri olan, piyasa değeri yaklaşık 1,5 milyon TL olan projesini Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin'in hiçbir ücret talep etmeden çizdirip teslim ettiği Toptancı Hali Kompleksi temel atma töreni için hazırlıkların devam ettiğini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise hem gazete ilanları, hem otobüs durakları ve billboard ilanlarıyla tüm Alanyalıları, yarın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın da katılmasının beklendiği temel atma törenine davet etti.

YENİ HAL 154 DÖNÜME KURULACAK
Hal esnafının yeni tesis talebi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçların en iyi şekilde belirlenmesi için esnafla el ele verdi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) esnafın talepleri doğrultusunda bir proje hazırladı. Türkler Mahallesi'nde hayata geçirilecek yeni proje, mevcut dört Hal'in toplamından daha büyük bir alan üzerine inşa edilecek. Mevcut dört Hal'in toplam alanı 105 dönümken, yeni proje 154 dönüm alana kurulacak. Projede 159 komisyoncu ve 66 ardiye bulunacak. İhtiyaç halinde, kod farkından dolayı zemin altında açığa çıkan 17 bin 500 metrekare alana 50 tüccar ardiyesi daha yapılabilecek.

DÜKKANLAR 249 METREKARE OLDU
Mevcut 4 Hal'de dükkanlar ortalama 50 metrekare iken, yeni projedeki dükkanların kapalı alan büyüklüğü 195 metrekare olacak. Daha önce dükkanların önünde ve arkasında 14'er metrekare olmak üzere toplam 28 metrekare olarak açıklanan sundurma alanları ise esnafın talebi üzerine daha da genişletildi. Sundurma alanının ön tarafına 26 metrekare daha eklendi. Böylece 223 metrekare kullanma alanına sahip olan dükkanların toplam kullanma alanı 249 metrekareye ulaşacak. Sundurmalar tır ve kamyonların geçişine engel olmayacak. Büyükşehir Belediyesi, gelecekte yeni ihtiyaçların doğabileceğini göz önüne alarak 154 dönümlük proje alanı yanındaki ormana ait 90 dönümlük alanın tahsisini almak için çalışma başlattı.
Son Güncelleme: 08.12.2016 20:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81