Haftaya Gökbel'e akın var

Haftaya Gökbel'e akın var

21 Temmuz 2017 Cuma 22:17
Haftaya Gökbel'e akın var
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen “ 13.Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri”nde geri sayım başladı. 29-30 Temmuz tarihleri arasında Gökbel Yaylası’nda düzenlenecek güreşlerle ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı.
 
29 Temmuz’da Serkan Kaya konseri ile start alacak Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, 30 Temmuz Pazar günü pehlivanlarım mücadeleciyle devam edecek. Kırkpınar’ın bu yılki altın kemerli başpehlivanı İsmail Balaban başta olmak üzere, Kırkpınar’da derece yapan ilk 8 güreşçiyle birlikte yaklaşık 500 sporcu Gökbel Er Meydan’ında güreş tutacak. 
ANTALYALI GURURUMUZ ALTIN KEMERLİ İSMAİL BALABAN DA GÖKBEL ER MEYDANI’NDA
656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı göğüsleyerek bu yılki altın kemerin sahibi Antalyalı gururumuz Başpehlivan İsmail Balaban da Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde er meydanına çıkacak.
Gökbel Güreşleri’ne, Kırkpınar'da başpehlivan olan birçok ünlü güreşçi de katılacak. Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu, Mustafa Kemal Karaboğa, İsmail Erkan, Serhat Gökmen, Fatih Atlı, Şaban Yılmaz, Güngör Ekin, Ekrem Yavuz, Ünal Karaman, Hamza Köseoğlu, Faruk Akkoyun, Süleyman Aykırı’nın yanısıra yaklaşık 500 sporcu Gökbel Er Meydanı’nda “hayde bre” diyecek.
GÖKBEL HEYECANI BAŞLADI
Alanya Belediyesi tarafından Gökbel Yaylası’nda bu yıl13.sü düzenlenecek Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde geri sayım başladı. 29-30 Temmuz tarihlerini kapsayan etkinlik geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçecek. Güreşlerle ilgili tüm hazırlıkları tamamlayan Alanya Belediyesi, er meydanındaki son kontrolleri de yapıyor. 
GÖKBEL’DE SERKAN KAYA SAHNE ALACAK
Güreşlerin geleneksel halk konseri bölümünde ise 29 Temmuz Cumartesi saat 21.40’ta “Mesele” parçası ile gönüllerde taht kuran Serkan Kaya sahne alacak. 
29 Temmuz saat 20.00’da açılış konuşmaları ve resmi programla başlayacak etkinlikler saat 20.20’de Off-Road Show, Folklor Gösterileri, Yerel Sanatçıların Konserleri ve saat 21.40’da Serkan Kaya konseri ile devam edecek. 
Güreşler ise 30 Temmuz Pazar günü saat 09.00’da başlayacak. Güreşler devam ederken bir taraftan da Protokol konuşmaları, Kafkas Halk Oyunları, 2017 yılının Güreş Ağası Seçimi yapılacak. Güreş programı saat 17.00’da düzenlenecek kapanış ve ödül töreni ile sona erecek.
BAŞKAN YÜCEL, VATANDAŞLARI DAVET ETTİ
29-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne tüm vatandaşları davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kültürümüzün parçası ata sporumuzu yaşatmak için Gökbel Yaylası’nda düzenlediğimiz güreş etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Güreşlerimiz bu yıl da çok zengin etkinliklere sahne olacaktır” dedi.
 
Son Güncelleme: 21.07.2017 23:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81