Haftanın Bilim Kurgu Kitapları

Hakikati bulabilmek hayatımızı en doğru ve anlamlı olarak yaşayabilmek umuduyla özlü felsefi sözleri, yardımına ihtiyaç duyulmadı.

Haftanın Bilim Kurgu Kitapları

Hakikati bulabilmek hayatımızı en doğru ve anlamlı olarak yaşayabilmek umuduyla özlü felsefi sözleri, yardımına ihtiyaç duyulmadı.

17 Ekim 2016 Pazartesi 17:02
Haftanın Bilim Kurgu Kitapları

Her Keşfettiğimde Değiştiriyorlar

Hakikati bulabilmek hayatımızı en doğru ve anlamlı olarak yaşayabilmek umuduyla özlü felsefi sözleri, yardımına ihtiyaç duyulmadı. Önemli olan büyük felsefecilerin bir kaç iyi seçilen sözcükleriyle tanınmaları ve ilhan verici olmaları hepimizi etkileyen değil mi? Bilim kurgu kategorisi büyülü sözlerin yanına neşe yaşama dair bilgiler ve izlenimler katıyor. Bilim kurgu kitaplarında felsefecilerin sözleri daha da anlamlaştırılarak özümlenerek bizlere aktarılıyor. Bilim kurgu kitapları insanları sürükleyen iyi hissetmelerini hayallerini gerçekleştiren bir türdür.

Ahlakın Coğrafyası

Bilim kurgu, ahlaki olarak söyleyeceği bir savunması sözü olmadığından korkunç savunuşlarından biriside bu. Coğrafi olarak bilim dünyasının insanları nasıl oluşurlar? Bunu tamamıyla sizlere sunuyor. Bilim kurgu yazarlarının bilim hakkında söyleyecekleri bir şey yoktur. Bilim insanları değerler hakkında pek söyleyeceği sözleri yoktur. Bu nedenle toplum tarafından yadırganmaz. Sevilir. Ve bazı konulardan sorumluluklardan muaf tutularak ilgi görür. Kutsal bile sayılabilir.

En'ler Kitabı

Ahlak ve bilim kitapları birbirleriyle eleştirildiğinde bir birleriyle çatışabilmektedir. Bazı düşünürler fizik bilimi gibi belirli kurallar getirilebileceğini savunmaktadır. Bu türü maddi olmayan din gibi ahlak gibi ancak kurallar çerçevesinde inceleyip değerlendirilmesi gerektiğini önemseyip belirtmektedir. Bilim dalı uzayda belirlenen kurallarda denilip açıklanabilir. Çoğu kitapta bilimi nasıl hayatımızda yaşayabileceğimizden bahsediliyor. Gündemde en çok okunan na bakabilirsiniz. Bazı görüş ve düşünüşlere göre bilim insani değerleri nasıl tanımladığının incelenmesi gerektiği savunulmuştur. Bu gerekçeyle bilim kurgu kitaplarının üzerine gidilmiş hatasız bir şekilde ilgilenilmesi istenilmiştir. Bu konuyla ilgili toplumsal düşünürlerin daha çok okuması ve araştırması gerekir. Kendisini devamlı aşmaya çalışan insanoğlu ego savaşıyla daha da derinlere bakmaya devam etmiştir. Bu kitabı kim çıkarttı kim bu evleri yaptı kim marsa gitti gibi değişik konuları devamlı ego savaşı haline getirip durdular. Ancak bilmedikleri dünyadaki en büyük bina yeni yapılmasına rağmen şuan dünyanın en büyük dağı ondan 100 kat daha büyük.! Peki bu bir çelişkiyi belki de bilimin ve ahlakın incelenmesinde ki önemi arttırıyor olmalı.. Daha fazlası için :
Son Güncelleme: 17.10.2016 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81