Haccp Belgesi Nedir?

Haccp Belgesi Nedir?

16 Şubat 2017 Perşembe 16:30
Haccp Belgesi Nedir?

 

Haccp belgesi, gıda güvenliği ile ilgilidir. Haccp açılımı; Tehlike Analizi ve Kritik Noktaları Yönetim Sistemi’dir. İnsanların tükettiği gıda ürünleri sağlığımızı direkt olarak etkilediği için gıda güvenliği çok büyük bir önem taşır. Gıda ürününün kalitesi, yüksek standartları ve güvenliği ise bir iso belgesi türü olan haccp ile belgelenir. Gıda ürünü güvenliğinin sağlanması talebi tüketicilerin temel haklarının başında gelir ve işletmenin sorumluluğundadır. Bu yüzden kalite sistemine göre gıda ürünleri hizmeti veren her firma haccp belgesi almak zorundadır. Peki haccp belgesi nasıl alınır? Data Kalite firması haccp belgesi alabilmek için size en üstün danışmanlık hizmetini verir.

Haccp Belgesi Nasıl Alınır?

Bu iso belgesi sayesinde işletme; ulusal ve uluslararası alanda gıda standartlarını yükseltmiş, gıda güvenliğini sağlamış, hijyen standartlarını kaliteli bir hale getirmiş ve böylece müşteri memnuniyetini arttırmış olur. Haccp ya da kapsamında birçok farklı alandaki işletmelerin bu belgeyi alması gerekir. Gıda üreten firmalar, gıda satan şirketler, gıda servisleri, hasatçılar, yem üreten firmalar, temizlik hizmeti veren firmalar, gıda bileşeni üreten şirketler, çiftçiler, ambalaj üreticileri, taşıyıcı, depolama ve gıda dağıtımı yapan kuruluşlar Haccp belgesini almak zorundadır.

 

Bir gıda üretim zincirinde gıda hammaddesi yapan şirketler, gıda işleme, gıda üretim, hazırlama, gıda ambalajlama, gıda depolama ve gıda nakliyesi gibi tüm aşamalarda bu belgeye sahip olmak gerekir.

 

sisteminde genel olarak üzerinde uzlaşılan yedi temel ilke bulunmaktadır. Tehlike analizinin yapılması, kritik kontrol noktalarının tespit edilmesi, kritik limitlerin meydana getirilmesi, kritik kontrol noktalarının izlenmesi, kontrol noktasında bulunmayan yerlerin izlenmesi ve bu noktalarda düzeltici etkinliklerde bulunulması ve sistemin etkin işlerliği ilçin prosedürleri ve tüm belgeleri içine alan bir dokümantasyon sisteminin kurulmasıdır.

Haccp belgesi; müşterilerin işletmeye olan güveninin, müşteri memnuniyetinin ve sadakatinin artmasını sağlar. Tüketicilerin satın aldıkları gıda ürünlerinin sağlıklı olduğunu anlamalarını sağlar. Bunun dışında ürünlerin tekrar işleme ya da iadesi gibi durumların önlenmesine yardımcı olur. Tüketicinin sağlığını riski atacak durumlar kontrol altında tutulduğu için ürün standartları yükseltilir. Tedarikçi, perakendeci ve hükümet yetkililerinin güvenini bu belge aracılığı ile sağlanır. Marka imajı güçlendirilir ve şirketin prestiji artar.

 

Haccp 22000 Belgesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için sizleri Data Kalite ‘nin internet adresine bekliyoruz.
Son Güncelleme: 17.02.2017 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81