Alanya'daki o iddia asılsız çıktı!

Alanya’da ev sahibi tarafından eşyalarıyla sokağa atıldıkları iddia edilen aile kapsamında şok edici bir detay ortaya çıktı.

Alanya'daki o iddia asılsız çıktı!

Alanya’da ev sahibi tarafından eşyalarıyla sokağa atıldıkları iddia edilen aile kapsamında şok edici bir detay ortaya çıktı.

21 Eylül 2020 Pazartesi 10:00
Alanya'daki o iddia asılsız çıktı!

Geçen gün ‘ Alanya’da insanlık ölmüş dedirten olay’ şeklinde gündeme gelen ve ev sahipleri tarafından eşyalarıyla sokağa atıldıkları belirten aile hakkında Kızılay Alanya şubesi tarafından dikkat çekici bir açıklama yapıldı. Taraflar arasında yaşananlar hakkında bilgileri olmadığını belirten yetkililer insan odaklı yaklaşımlarıyla her ihbarı değerlendirdiklerini vurguladı.

‘İSİMLER BİZİM İSTEĞİMİZ DIŞINDA YANSIDI’

Yardımlar kapsamında isim vermediklerini belirten Kızılay Alanya Şube Başkanlığı, “Geçtiğimiz günlerde Türk Kızılay Alanya Şubesine yardım başvurusunda bulunan bir aileyi ziyaret ederek elimizden geldiği ölçüde destek olmaya çalışmıştık. Ziyaretimiz ve yardım çağrımız sosyal medya üzerinden yerel medyaya da yansımıştı. Ailenin ev sahibi tarafından evden çıkarılması ve eşyalarının sokakta kalması haber olmuştu. Biz prensip olarak yardımlarımızda ve yardım ziyaretlerimizde isim vermiyoruz. Bu olayda tarafların isim ve bilgileri kamuoyuna bizim isteğimiz dışında ve taraflar arasında ihtilaflı biçimde yansıyınca kısa bir açıklama yapma gereği duyduk” dedi.

‘İNSAN ODAKLIYIZ’

İnsan odaklı yaklaştıklarını ve ev sahibi ile kiracı arasında yaşananları bilemeyeceklerini belirten yetkililer, “Yardım başvurusunda bulunan kişilerin ev sahibi ile yaşadıklarını bilme imkânımız yoktur. Biz insan odaklıyız. İnsan ızdırabının olduğu her yere Kızılay koşar. Aldığımız ihbarla gittik ve kapı önüne konulmuş eşyalar ve zor durumda bir aile ile karşılaştık. Sonradan öğrendiğimize göre; Ev sahibi 3 yıldır ücret almadan oturtmuş, fakat miras kalan ev pay edilince yeni mirasçı ücretsiz oturtmak istememiş ve ücret talep etmiş. Aile de kabul etmemiş düzenli işi olmadığından, mirasçı zaman vermiş ve zaman dolduğunda hala çözüm üretemeyen ailemiz evden çıkartılmıştır. Ailemiz için iş ayarlamayı teklif ettik. Aile fertleri hastayız çalışamayız dediler. Kendilerinden raporlarını talep ettik, önümüzdeki hafta vereceklerini söylediler. Bizde bu ailemiz için öncelikli olarak bir ev bulmak için çağrıda bulunduk. Allah kimseleri zor durumda bırakmasın. Biz zor durumda olan bir çok aile ile karşılaşıyoruz. Hepsine elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken yardım alanları rencide etmemek ve gerçekten ihtiyaç sahibi olana ulaşmak ana gayelerimiz. Dolayısıyla bu yardım başvurusu değerlendirmemizde gayemiz ihtiyaç sahibi olan varsa destek olmaktır. Geriye kalan taraflar arasındaki hukuki sürecin dışında ve sürece saygılıyız. Saygılarımızla bilginize sunarız” ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMANIN ARDINDAN TAŞINDILAR

Eşyalarıyla ev sahibi tarafından sokağa atıldıkları iddia edilen aile ise yapılan açıklamaların ardından eşyalarını toplayarak gittikleri gözlemlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81