Gündem Alanya

Büyükşehir meclis'inde dün en önemli gündem Alanya oldu. Alanya'da dolmuş hattı satışları ile ilgili olarak Büyükşehir Meclisi'ne önerge sunan Başkan Adem Murat Yücel, 'Satmadan önce bizden görüş alınsın" isteğinde bulunmuştu.

Gündem Alanya

Büyükşehir meclis'inde dün en önemli gündem Alanya oldu. Alanya'da dolmuş hattı satışları ile ilgili olarak Büyükşehir Meclisi'ne önerge sunan Başkan Adem Murat Yücel, 'Satmadan önce bizden görüş alınsın" isteğinde bulunmuştu.

10 Şubat 2017 Cuma 20:36
Gündem Alanya
Yücel'in önergesi dün Büyükşehir Meclisi'nde görüşüldü. Başkan Menderes Türel, "Ben bütün otobüs devirlerinde bundan sonra Alanya Belediyesi'nin görüşünün alınmasını öneriyorum" dedi. Önerge oy birliği ile kabul edildi. Sahil büfeleri ise Alanyaspor'a veriliyor.

TÜREL'DEN SERT AÇIKLAMA
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in, "Alanya'daki halk otobüsleri el değiştiriyor. Elazığ'dan gelen bir şahıs bir günde 3 otobüs birden satın alıyor ve bundan bizim haberimiz olmuyor. Otobüsleri Alanya'yı tanımayan insanlar kullanıyor. Sahil büfelerinin akıbeti de meçhul. Dolmuş satışlarında bizden görüş alınsın" sözlerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel sert yanıt verdi. Dün gerçekleştirilen Büyükşehir Meclisi'nde açıklama yapan Türel, "Bu açıklamalar son derece gereksiz ve mesnetsiz. İnsanlar otobüs alırken 'Şuralı, buralı' diye ayrım yapamayız. Bu hukuken imkansız. Şartları yerine getiren herkes otobüs alabilir. Seçim zamanı hemşeri derneklerinin kapısını aşındırıyoruz, oy istiyoruz ama iş ticarete gelince yasak mı koyacağız?" dedi.

ALANYA'YA GÖRÜŞ SORULACAK
Bakan Yücel'in "dolmuş satışlarında bizden görüş alınsın" önergesi ise Büyükşehir Meclisi'nden geçti. Başkan Türel, "Alanya'dan gelen toplu ulaşım devirleri ile ilgili Alanya Belediyesi'nin görüşünden sonra encümenimiz değerlendirme yapsın. Hodri meydan. Bütün toplu ulaşım devirlerinde Alanya Belediyesi'nden görüş alındıktan sonra değerlendirilmesini meclisimizin takdirlerine öneri olarak arz ediyorum. Bize desin ki 'Arkadaş bu şu şekilde, bu şehirden buna devir yap, buna devir yapma' desin görüşünü bildirsin. Konuşmak kolay. Bunu meclisimizin takdirine öneri olarak sunuyorum" dedi. Türel'in önergesi oy çokluğu ile geçti.

BÜFELER ALANYASPOR'A VERİLECEK
Sahil büfelerini Süper Lig temsilcisi Alanyaspor'a vereceklerini ifade eden Büşkan Türel, "Çünkü buradan gelecek paraya ihtiyacı var. Alanya Belediyesi eğer 'Büfeleri Alanyaspor'a vermeyin, ALTİD'de verin' diyorsa açıkça söylesin, Kimse karnından konuşmasın. Alanyaspor'u Süper Lig'de yalnız mı, maddi gelirsiz ve sahipsiz mi bırakalım? Eğer ALTİD isterse gider Alanyaspor'dan kiralar. Ben de büfelerin turizmden anlayanların işletmesinden yanayım. Hatta bu konuda bazı prensipler ve zorunluluklar getirebiliriz. Fakat bizim sahil büfeleri konusunda farklı niyetler taşıdığımızı söyleyenlere de yazıklar olsun" şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 10.02.2017 20:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81