GÜNDEM REFERANDUM

Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri başlıyor

GÜNDEM REFERANDUM

Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri başlıyor

08 Ocak 2017 Pazar 18:32
GÜNDEM  REFERANDUM
TBMM'de başlayacak ve 24 Ocak’a kadar devam edecek. Anayasada değişiklik tekliflerinin birinci ve ikinci görüşmelerinde, maddelerin kabulü ile ikinci görüşmenin sonunda tümünün kabulü üye tamsayısının beşte üç çoğunluğunun gizli oyu ile mümkün olacak. Meclis tarafından üye tamsayısının beşte üçü (330) ile veya üçte ikisinden (367) az oyla kabul edilen Anayasa değişikliği hakkındaki kanun, Cumhurbaşkanı tarafından Meclis'e iade edilmediği takdirde halkoyuna sunulmak üzere Resmî Gazete'de yayımlanacak.

AK PARTİ: YOL HARİTASINI BELİRLEMEYE BAŞLADIK

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, hafta sonunda Uğrak Mahallesi'nde doğu mahallelerinden 13 tane mahalle başkanıyla toplantı gerçekleştirdi. Ak Parti olarak hiç bir zaman seçimden seçime çalışan bir parti olmadıklarını söyleyen Berberoğlu, "Biz sahada, vatandaşlarımızla iç içe çalışıyoruz" dedi. Berberoğlu, referandum ile ilgili de yol haritası belirlemeye başladıklarını belirtti

Adalet ve Kalkınma Partisi Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, beraberinde Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Irmak ile birlikte hafta sonunda Ak Parti'nin doğu mahalle başkanlarıyla Uğrak Mahallesi'nde değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya 13 mahalle başkanın katıldığını söyleyen Berberoğlu, "Toplantımızda rutin çalışmalarımızdan bahsettik. Biz Ak Parti olarak hiç bir zaman seçimden seçime çalışan bir parti olmadık. Biz sürekli sahada, milletimiz ve vatandaşlarımızla iç içe olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mahalle başkanlarımız sürekli istrişare halinde çalışıyoruz . Kendilerine bölgesel olarak yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi verip, kendi mahallelerinde vatandaşların onlara aktartığı talep ve sorunlarıda not alıyoruz. Ayrıca olası bir referandum ile ilgili de yol haritası belirlemeye başladık" dedi.

MHP: LİDERİMİZ NE DİYORSA O

MHP İlçe Başkanı Türkdoğan, Genel Başkan Bahçeli’nin Yeni Anayasa için ‘Evet’ oyu vereceğini belirttiğini vurgulayarak “" Liderim, Genel Başkanım Devlet Bahçeli Ne diyorsa o! Heceleye heceleye diyorum ki: Evet!” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Yeni Anayasa sürecine ilişkin konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "'Evet' oyu vereceğim, verdiğim oyu referandumda da aynen tekrarlayacağım" sözleriyle ilgili konuştu. Türkdoğan, " Liderim, Genel Başkanım Devlet Bahçeli Ne diyorsa o! Heceleye heceleye diyorum ki: Evet! Apocuların, Fetöcülerin hayır dediği yerde biz de devlet ve millet bekasını korumak için er tükenmez, nefer bitmez, nefes dinmez. Soysuzlara hayat haramdır. Biriz ve de hep güçlüyüz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz de bugüne kadar yaptığımız gibi milletimizin sarsılmaz iradesinin yanında olarak, Büyük Türk milletinden aldığımız güçle Atatürk’ün izinde, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in yolunda, Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin emrinde ülkemiz ve Alanyamız için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

CHP: AKLINIZI BİRİLERİNE KİRAYA VERMEYİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, hafta sonunda CHP Antalya İl Teşkilatı'ndan gelen heyeti ağırladı. Yaptıkları toplantıyla ilgili bilgi veren Takavut, "Antalya il örgütünden gelen Sayın Doğukan Demirkaya, Gökhan Yılmaz, Cem Özgür Yaman, Orhan Uyar, Alanya ilçe örgütü ve gençlik kolları ile ilçe binamızda referandum ve ülkenin içinde bulunduğu genel durum üzerine görüş alışverişinde bulunduk" diye konuştu.
Genel kurulda başkanlık oylaması görüşmelerine başlanacağını işaret eden Takavut, “Vatanını, milletini ve geleceğini düşünen değerli milletvekillerim; Ülkemizi karanlığa ve kaosa sürüklemeyeceğinize inanıyorum. Vicdanınızın sesini dinleyin, beyninizi birilerine kiraya vereceğinize inanmıyorum. Gelecekte çocuklarınız sizlerle gurur duysunlar istiyorsanız gereğini yapınız” diyerek oylamada ‘Hayır’ çıkmasını temenni etti.


- Mert CANTÜRK



Son Güncelleme: 08.01.2017 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81