Yenialp: Küçük esnafa sahip çıkalım!

Yıllardır zincirmarkete karşı adeta savaş açan Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp vatandaşı küçük esnafa sahip çıkmaya çağırdı.

Yenialp: Küçük esnafa sahip çıkalım!

Yıllardır zincirmarkete karşı adeta savaş açan Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp vatandaşı küçük esnafa sahip çıkmaya çağırdı.

22 Ağustos 2019 Perşembe 01:44
Yenialp: Küçük esnafa sahip çıkalım!

Alanya'da her geçen gün artan zincir market sayısı bakkallar gibi  küçük esnafı zora sokuyor. Bu konuya yıllardır birçok projeyle dikkat çekmeye çalışan Velittin Yenialp, zincir marketlerin ortaya çıkardığı sorunlara bir kez daha dikkat çekti. Yenialp, " Zincir mağazaların bölgemize ve Alanyamıza verdiği herhangi bir şey bulunmamakta, bunu her defasında söylemekteyiz. Alanya'da da şu an itibariyle 170 civarında zincir mağaza bulunmakta ve Alanya'ya hiçbir katkısı bulunmamakta. Zincir mağazalar Alanya'nın parasını hortum gibi çekip merkezlerine götürmekte ve dolayısıyla da ciddi anlamda Alanya'nın para akışını zorlamakta. Onun için biz insanlarımızdan ve vatandaşlarımızdan  yerel esnafa sahip çıkmalarını istiyoruz. Zincir mağazaların zaten kesinlikle insanlara saygıları yok, gittiğiniz zaman görüyorsunuz. Ama bir esnafa geldiğiniz zaman insanda bir saygı vardır, sıcaklık vardır ve birbirleriyle bir iletişim vardır. İnsanlarla bakkalın iletişimi farklı, onlara güleryüz gösteriyor onlar alışveriş yaparken yardımcı oluyorlar. Paraları yoksa da ürünlerini veriyor ve gönderiyor. Yani kesinlikle bir küçücük ihtiyacınız olan sütü bile zincir marketten alabiliyor musunuz? Paranız yoksa kesinlikle böyle bir şey olmaz ama bakkaldan alabilirsiniz. Çocuğunuzun sütünü de verir, bezini de verir. Bu yüzden  zincir marketlere değil esnaflarımıza bakkallarımıza sahip çıkmalı vatandaşlarımız" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bir vatandaş 2019-08-22 09:50:43

Bizim bakkala gidip süt ve bez isteyeceğim bakalım verecek mi?

banner81