YAYLADA KAÇAK AVI

YAYLADA KAÇAK AVI

20 Ağustos 2017 Pazar 20:58
YAYLADA KAÇAK AVI
Gedevet Yaylası'nda birçok su kullanıcısının kaçak olduğu ve bu nedenle su sorunu yaşadıklarını söyleyen Gedevet Derneği Başkanı İbrahim Işık konuyu Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'e bildirdi. Kaçak su kullananları belirlemek için 15 kişilik özel bir ekip kurularak yaylada ev ev tarama yapılacak.
 
İBRAHİM IŞIK UYARDI 
Gedevet Yaylası’nda yıllardır süregelen su sorunu kaçak kullanımların artmasıyla yeniden gündeme geldi. Gedevet Yaylası Güzelleştirme, Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Işık, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney’i ziyaret ederek yaşanan su sorununu dile getirdi. Alanya ASAT Şube Müdürü Fatih Uysal’ın da hazır bulunduğu toplantıda, sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. 
KAÇAK SU KULLANAN ÇOK
Yaz mevsiminde Alanya’dan birçok insanın Gedevet Yaylası'na göç ettiğini belirten Işık, "Yaylaya gelen su ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalmasına rağmen bazı kişiler içme suyunu sulama suyu olarak da kullanıyor. Vatandaş da su az olunca tepki gösteriyor. Bu sorunu birlikte çözelim" dedi. Koordinatör Hüseyin Güney, yıllardır gündeme gelen bu sorunun, yeterli kaynak olmaması ve mevcut kaynakların da ihtilafa yol açması nedeniyle çözülemediğini kaydetti. 
SIKI DENETİM YAPILACAK
Güney, "Bu bilgiler ışığında Alanya ASAT Müdürlüğü ekiplerine talimat verdim. Bölgede denetimleri artıracaklar. İçme suyunu amacı dışında ve kaçak olarak kullananlar hakkında önce tutanak tutulacak, ardından yasal işlem başlatılması için savcılığa suç duyurunda bulunulacak. Vatandaşlarımızdan isteğimiz içme suyunu tasarruflu kullanmaları ve kaçak kullanımdan kaçınmalarıdır" diye konuştu.
Son Güncelleme: 20.08.2017 20:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81