YASAYLA GELEN ONAY

Alanya’nın ‘imardaki anayasası’ olarak adlandırılan 1/25000’lik Nazım İmar Planı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

YASAYLA GELEN ONAY

Alanya’nın ‘imardaki anayasası’ olarak adlandırılan 1/25000’lik Nazım İmar Planı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

12 Ocak 2018 Cuma 23:02
YASAYLA GELEN ONAY

Planın sağlayacağı avantajlardan bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eskiden ilçelerin bu planları yaptırmak için Ankara’da kapı kapı dolaşıp onaylatmaya çalıştıklarını ancak şimdi Büyükşehir Belediye Yasası sayesinde hızlı bir şekilde onaylandığını ifade etti. 

İMARDAKİ ANAYASAYA ONAY
İki yıl süren çalışmalar ve istişareler sonrası Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirilen Alanya’nın 1/25000’lik Nazım İmar Planı meclisten oy birliği ile geçti. Alanya’nın ‘imardaki anayasası’ olarak adlandırılan 1/25000’lik Nazım İmar Planı’nın onayının ardından bir değerlendirme yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu çalışma ile daha önce yapılan planları bir üst ölçekli planda toplandığını ve bir bütünlük sağlandığını belirtti. 
ALANYA TARİHİNDE BİR İLK

“Alanya tarihinde bir ilk olacak. Ayrıca bir bilgi sistemi oluşturularak bu imar planları sorgulanabilir bir hale getiriliyor” diyen Türel, plan bütünlüğü ve yönetimi sağlanmanın yanında ulaşım sorunlarının da ortadan kaldırılacağını söyledi. Türel, şöyle konuştu: “Eskiden ilçelerimize bu planları yaptırmak için Belediye Başkanları ve imardan sorumlu olan ekipler Ankara’da kapı kapı dolaşıp onaylatmak için adeta bir ömür törpüsü yaşıyorlardı. Şimdi Büyükşehir Belediye Yasası’nın getirdiği avantajları bu Alanya İmar Planının yapımında görüyoruz. 
HIZLI BİR ŞEKİLDE ONAYLANDI
Artık bu bekleyen hususlar Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından çok hızlı bir şekilde ele alınıyor. Ankara’dan Alanya’ya, Kemere, Manavgat’a, Gazipaşa’ya hizmet çok zor gidiyor. Büyükşehir Yasasıyla iş daha da yaklaştı, Antalya’dan buralara hizmet gidiyor. İş çok daha kısa yoldan ve pratik halde çözülebilir hale geldi. Antalya’dan Alanya’ya hizmeti götürmeyi zül görenler, şimdi Ankara’ya gitmeden bu işlerin çözüldüğünü inşallah görüyorlardır diye temenni ediyorum.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81