Uçakla turist getirene verilecek teşvikle ilgili tebliğ yayımlandı

Türkiye'ye turist getirecek seyahat acentalarına uçuş başına verilen 6 bin dolarlık desteği almak isteyen acentalar, geçen ay yapılan uçuşlar için 2 Mayıs'a kadar başvurabilecek.

Uçakla turist getirene verilecek teşvikle ilgili tebliğ yayımlandı

Türkiye'ye turist getirecek seyahat acentalarına uçuş başına verilen 6 bin dolarlık desteği almak isteyen acentalar, geçen ay yapılan uçuşlar için 2 Mayıs'a kadar başvurabilecek.

15 Şubat 2017 Çarşamba 22:00
Uçakla turist getirene verilecek  teşvikle ilgili tebliğ yayımlandı

Türkiye'ye tüm dünyadan turist getirecek A grubu seyahat acentalarına uçuş başına verilen 6 bin dolarlık desteği almak isteyen acentalar, geçen ay yapılan uçuşlar için 2 Mayıs'a kadar başvurabilecek.
"Ülkemize Turist Getiren A Grubu Seyahat Acentalarına Destek Sağlanması Hakkında Kararın Uygulama Usul ve Esaslarına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğde, havayoluyla Türkiye'ye turist getiren (A) grubu seyahat acentalarına sağlanacak desteğe ilişkin usul ve esaslar yer aldı.
Buna göre, destekten en az 100 yolcusu bulunan bir uçak ile Antalya Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes, Kütahya Zafer, Trabzon, Denizli Çardak, Isparta Süleyman Demirel, Eskişehir Hasan Polatkan, Ordu Giresun ve Samsun Çarşamba havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz uçak seferi ile Türkiye'ye tek başına veya birlikte turist getiren seyahat acentaları yararlanacak.
Destekten İran'dan yine bu havalimanlarına ulaşmak üzere Türkiye'deki diğer havalimanları üzerinden gerçekleştirilen kapalı grup uçak seferiyle tek başına veya birlikte turist getiren seyahat acentaları da faydalanacak.
İçerisinde en az 100 yolcuyla tarifesiz sefer yapan bir uçak, yolcularını bu havalimanlarından farklı ikisine indirmesi halinde de destek alabilecek.
Turist getirme niteliği taşımayan hac, Umre ve benzeri organizasyonlarla gerçekleştirilen uçak seferleri destek kapsamı dışında olacak.
Bu çerçevede, 1 Ocak 2017 saat 00.00'dan 31 Aralık 2017 saat 23.59'a kadar iniş saatleri esas alınarak, tarifeli ve tarifesiz turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentalarına uçak seferi başına 6 bin dolar destek sağlanacak.
200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip uçaklarla yapılan tarifesiz uçak seferlerinde en az 150 yolcu getirmek kaydıyla, destek tutarı yüzde 30 artırılarak uygulanacak.
Bir uçakta, bir veya birden fazla seyahat acentası tarafından getirilen turistin bulunması halinde, her bir seyahat acentasına verilecek destek tutarı, o seyahat acentasının getirdiği yolcuların uçaktaki toplam yolculara oranı esas alınarak hesaplanacak. Seyahat acentası bir uçakta getirdiği toplam yolcu sayısı 11'den az olması halinde destekten yararlanamayacak.
Belirtilen dönemler içerisinde yolcuları tek bir seyahat acentası tarafından getirilen seferlere ilişkin talepler öncelikle sonuçlandırılacak.
BAŞVURULAR MAYIS'TA BAŞLAYACAK
Seyahat acentaları, 1-31 Ocak 2017'deki uçuşlara ilişkin en geç 2 Mayıs 2017, 1-28 Şubat 2017'taki uçuşlara ilişkin en geç 31 Mayıs 2017, 1-31 Mart'taki uçuşlara ilişkin en geç 30 Haziran 2017, 1-30 Nisan'daki uçuşlara ilişkin en geç 31 Temmuz 2017, 1-31 Mayıs'taki uçuşlara ilişkin en geç 31 Ağustos 2017, 1-30 Haziran'daki uçuşlara ilişkin en geç 2 Ekim 2017, 1-31 Temmuz'daki uçuşlara ilişkin en geç 31 Ekim 2017, 1-31 Ağustos'taki uçuşlara ilişkin en geç 30 Kasım 2017, 1-30 Eylül'deki uçuşlara ilişkin en geç 2 Ocak 2018, 1-31 Ekim'deki uçuşlara ilişkin en geç 31 Ocak 2018, 1-30 Kasım'daki uçuşlara ilişkin en geç 28 Şubat 2018, 1-31 Aralık'taki uçuşlara ilişkin en geç 2 Nisan 2018 mesai bitimine kadar Bakanlık evrak kaydına giriş yapacak şekilde başvuruda bulunacak. Bu süreler dışında yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacak.
Seyahat acentası, başvuru dosyasının incelenmesini müteakiben Maliye Bakanlığından ve Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak borcu bulunup bulunmadığına ya da borç yeniden yapılandırılmış ise yeniden yapılandırma sözleşmesine uyulduğuna ilişkin belgeyi Bakanlığa ibraz edecek. Borcun bulunması halinde, Bakanlık tarafından mahsup işlemi yapılacak.
Yanıltıcı veya gerçeğe aykırı bilgi ve belge verilmesinden dolayı haksız ödeme yapıldığının tespiti halinde, geri alma işlemi için 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uygulanacak.

Son Güncelleme: 15.02.2017 22:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81