Türkiye'de tatile çağıran İngiliz yazara davet!

Kapadokyalı turizmciler İngiliz gazeteci Simon Calder'i Kapadokya'ya davet etti.

Türkiye'de tatile çağıran İngiliz yazara davet!

Kapadokyalı turizmciler İngiliz gazeteci Simon Calder'i Kapadokya'ya davet etti.

05 Ocak 2017 Perşembe 00:43
Türkiye'de tatile çağıran  İngiliz yazara davet!

İngiltere'de yayınlanan dünyaca ünlü Independent gazetesi yazarlarından Simon Calder'in, hem kendi yurttaşlarına ve hem de bütün insanlığa "Türkiye'ye Gidin" çağrısına Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler ve TÜRSAB Kapadokya BYK Başkanı Coşkun Kırtıl hazırladıkları ortak bildiri ile "Teşekkür" etti.
Türkiye'nin en gözde eğlence mekânlarından biri olan Reina'da 39 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısın ardından kaleme aldığı makaleyle Türkiye'nin gündemine oturan İngiliz yazar Simon Calder'i TÜRSAB Kapadokya BYK ve KAPTİD, Kapadokya bölgesine davet etti.
İndependent yazarı Simon Calder kaleme aldığı yazısında, yılbaşı gecesi gerçekleşen Reina saldırısına en güzel cevabın Türkiye'ye tatile gitmek olduğunu belirtmişti.
TERÖRÜN VATANI YOKTUR
Kırtıl ve Dinler yaptıkları ortak basın açıklamasında, "Terörün dini, milleti, ırkı, vatanı yoktur; terörizmin ve teröristin iyisi yoktur! dedi. Fransa'da, İngiltere'de, Almanya'da, Amerika'da, Belçika'da, Rusya'da ve daha birçok ülkede ne yazık ki bu tür terör saldırılarının olduğunu belirten Dinler ve Kırtıl, "Terörün dini, ırkı, vatanı yoktur. Terörizmin ve teröristin hepsi kötü." dedi.
KAPTİD ve TÜRSAB Kapadokya BYK Başkanları, "Bizim teröre bakışımız evrensel; Ankara, İstanbul, Kayseri için ne düşünüyorsak Berlin'deki, Brüksel'deki ve Paris'teki eylemler için de aynısını düşünüyor aynısını yaşıyoruz. Terörün anlamını çok iyi bilen bir ülke olarak bu tür münferit olayların tüm Dünya ülkeleri ve insanlık adına ayaklar altına alarak, terörizme karşı ortak bir duruş sergilememiz gerekir. Biz buradan Avrupa İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin Özünü aldığı Dostluk, Kardeşlik ve Hoşgörü diyarı Dünya Barış kenti Nevşehir'in merkezi Kapadokya'ya tüm dünyayı davet ediyoruz" diye konuştular.
Coşkun Kırtıl ve Yakup Dinler sözlerini şöyle tamamladı: "Bu vesile ile Independent gazetesi yazarlarından İngiliz gazeteci Simon Calder'in sayfasına taşıdığı "Türkiye'ye gidin" çağrısı ile terörizme karşı sergilediği tavır ve tüm dünyaya verdiği bu anlamlı mesajı nedeniyle teşekkür ederiz ve kendisini Kapadokya'da misafir etmekten büyük memnuniyet duyacağımızı belirtmek istiyoruz."
Son Güncelleme: 05.01.2017 00:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81