Türk Eğitim Sen'den 'Andımız' açıklaması

8 EKİM 2013’te kaldırılan Öğrenci Andı, Danıştay ’ın kararı ile geri döndü.Konuya ilişkin Alanya’dan ilk açıklama da Türk Eğitim Sen Antalya 2 No’lu Şubesi’nden geldi. Şube Başkanı Burhan Ulu tarafından sendika binasında yapılan açıklamada kararın bir zafer niteliği taşıdığına vurgu yapıldı.  

Türk Eğitim Sen'den 'Andımız' açıklaması

8 EKİM 2013’te kaldırılan Öğrenci Andı, Danıştay ’ın kararı ile geri döndü.Konuya ilişkin Alanya’dan ilk açıklama da Türk Eğitim Sen Antalya 2 No’lu Şubesi’nden geldi. Şube Başkanı Burhan Ulu tarafından sendika binasında yapılan açıklamada kararın bir zafer niteliği taşıdığına vurgu yapıldı.  

21 Ekim 2018 Pazar 22:01
Türk Eğitim Sen'den 'Andımız' açıklaması


‘YÜCE TÜRK ADALETİ BİZİ HAKLI BULMUŞTUR’ 

Ulu “2013 yılında açılım gerekçe gösterilerek kaldırılan andımız Türk Eğitim Sen’in açmış olduğu dava sonucunda yüce Türk adaleti Türk Eğitim Sen’i haklı bulmuş ve andımızın tekrar okutulmasına karar vermiştir. Bu, Türk Eğitim Sen’in milli konularda ne kadar hassas olduğunu gösteren bir zaferdir” şeklinde konuştu.  

‘TARİH BİZİM HAKLI OLDUĞUMUZU GÖSTERDİ’ 
Ak Parti tarafından yürütülen açılım sürecine değinen Ulu “Andımızın kaldırılması ile ilgili süreci bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Açılım sürecinde birilerine şirin gözükme adına andımızın yanında ders kitaplarından Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ şiirinin de kaldırıldığını, birçok yerde yazılı olan “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözü silinirken Türk Eğitim Sen olarak bunların yanlış olduğunu ısrarla söylememize rağmen, bizi dinlemediler. Tarih bizim haklı olduğumuzu göstermiştir” ifadelerine yer verdi. 
Türk Eğitim-Sen tarafından basına deklare edilen açıklamanın tam metni ise şu şekilde:  

“2013 yılında açılım gerekçe gösterilerek kaldırılan andımız Türk Eğitim Sen’in açmış olduğu dava sonucunda yüce Türk adaleti Türk Eğitim Sen’i haklı bulmuş ve andımızın tekrar okutulmasına karar vermiştir. Bu, Türk Eğitim Sen’in milli konularda ne kadar hassas olduğunu gösteren bir zaferdir. Andımızın kaldırılması ile ilgili süreci bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Açılım sürecinde birilerine şirin gözükme adına andımızın yanında ders kitaplarından Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ şiirinin de kaldırıldığını, birçok yerde yazılı olan ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sözü silinirken, Türk Eğitim-Sen olarak bunların yanlış olduğunu ısrarla söylememize rağmen, bizi dinlemediler. Tarih bizim haklı olduğumuzu göstermiştir. Açılım sürecinde bir taraf taviz verirken, diğer taraf hendek kazdı. Bu ülke açılım süreçlerinin şehitler vererek görmüş oldu. Şunun da bilinmesini isteriz ki hain, her zaman ve her durumda haindir. Onların içinde zerre kadar vatan sevgisi ve insanlık sevgisi olsaydı zaten hain olmazlardı. Bütün bunlardan sonra bizler hatanın neresinden dönülürse kardır düşüncesiyle açılımı savunanların bile hatadan döndüklerini gördük. Yüce Türk adaletinin kararı bizleri mutlu ederken bazı insanların bu karardan rahatsız olduğunu görüyoruz. Şimdi onlara sormak isterim. Sizi Türk’üm demek mi? Çalışkanım demek mi? Yurdunu, milletini özünden çok sevmek mi? Varlığını Türk milletine armağan etmek mi? Ya da Atatürk’ün açtığı yolda yürümek mi rahatsız ediyor? Türk Eğitim Sen’in temel ilkesi “İlkem, önce ülkem” prensibidir. Bizim milliyetçilik anlayışımızı Yahudilerin ya da Hitler’in ırkçılığıyla karıştıranlara sormak istiyorum. Sizlerin düşüncelerini sormak istiyorum. Çünkü sizler, insanlıktan dem vurursunuz ama Doğu Türkistan’da katledilen Türkler ile ilgili hiçbir tepki göstermezsiniz. Bu tavrınız da sizin gerçek niyetinizi en güzel bir biçimde ifade eder. Bizim milliyetçilik anlayışımızın mayası Yunus’la, Mevlana ile Hacı Bektaş gibi gönül erleri ile yoğrulmuştur. Andımızdaki Türk’üm sözünden ve bizim milliyetçilik anlayışımızı ırkçılık olarak yorumlayanlar acaba Peygamber Efendimiz’in “Kişi kavmini sevmekle kınanamaz” hadisini bilmiyorlar mı? Yoksa işlerine mi gelmiyor? Tüm dünya bize Türk derken, kendimize Türk dememizi hazmedemeyen buna İslam şalı giydirmektedir. Türk Eğitim Sen olarak andımızın gayri milli olan her şeyin ve herkesin panzeri olduğunun bilinmesini isteriz. “İlkemiz, önce ülkemiz” prensibinden hareketle varlığımızı Türk varlığına armağan etmeye devam edeceğiz. Bizi yolumuzdan kimse çeviremeyecektir. Zevkle, şevkle ve gururla Ne Mutlu Türk’üm diyene.”

Son Güncelleme: 21.10.2018 22:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81