Turizmciler heyecanlandı

Turizmciler heyecanlandı

13 Ağustos 2017 Pazar 21:27
Turizmciler heyecanlandı
Turizmciler, Kurban Bayramı tatili için önümüzdeki salı günü gerçekleşecek olan Bakanlar Kurulu kararını beklerken, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama sektörde heyecan oluşturdu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Turizm açısından tatilin uzaması isabetli olur" açıklamasını sevinçle karşılayan turizmciler, 10 günlük tatilin sadece Ege-Akdeniz'de değil, Karadeniz, Kapadokya ve Güneydoğu Anadolu'daki otelleri de dolduracağına dikkat çekti.
4 MİLYAR LİRA BEKLENTİSİ
Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, 10 günlük tatilde 1.5 milyon kişinin otellerde konaklayacağını belirten turizmciler, bu alanda 1.5 milyar TL'lik hacim oluşacağını vurguladı. Ulaştırma sektöründe de 2.5 milyar TL'lik hacim oluşacağı belirtilirken, bayram ekonomisinin 4 milyar liranın üzerine çıkması bekleniyor.
'1.5 MİLYON KİŞİ OTELLERDE KONAKLAR'
Cumhurbaşkanı'nın tavsiye kararının sektörde büyük bir heyecanla karşılandığını anlatan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 10 günlük tatilin sektör için ciddi bir fırsat oluşturacağını ifade etti. Bu sürede insanların hem dini vecibelerini yapabileceğini hem de tatil fırsatı yakalayacağını aktaran Ayık, "Kıyılardaki otellerin büyük bir bölümü bayram dönemi için yüzde 100 dolulukları yakaladı. 10 günlük tatil Karadeniz, Kapadokya, Pamukkale'ye de yarayacak. Buradaki oteller de yüzde 100'lere yaklaşır. Toplamda 1.5 milyon kişi otellerde konaklar" dedi. Bayram tatilinin günübirlik gezilere de ciddi katkı sağlayacağını anlatan Ayık, "Kayseri'ye, Gaziantep'e ailelerinin yanına gidenler bu süreçte bölgeyi gezecek. Bu tatil ülke hattına ciddi hareketlilik katacak" diye konuştu.
'ZİNDE DÖNECEKLER SANAYİ AÇIĞI KAPANIR'
TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün de sektörün 10 günlük tatili uzun zamandır dile getirdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı sesimize kulak verdi" dedi. Sanayicilerin tatile mesafeli olduğunu hatırlatan Gürcün, "Onlar da haklı ancak bize göre tatilini yapan, dinlenen ve işine zinde dönen yurttaşlar bu açığı rahatlıkla kapatacaktır" diye konuştu.
'17 MİLYON VATANDAŞ YOLLARA DÜŞECEK'
Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım da 10 günlük tatilin ulaştırma sektöründe de büyük hareketlilik yaratacağını belirterek, "Bu dönemde 10 milyon kişi otobüslerle, 6.5 milyon kişi uçakla, yaklaşık 500 bin kişi de trenle yolculuk yapacak. Kişi başı ortalama 150 TL'den sektörde 2.5 milyar TL'lik hacim oluşacak" dedi. 
'DOLULUK YÜZDE 100'E ULAŞIR'
Habertürk'e konuşan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının sektör için çok olumlu olduğunu belirterek, "İç pazardaki son uzun dönemli tatil olacak. Tatilin uzaması bir tarafa Sayın Cumhurbaşkanı'nın sektöre verdiği destek ve turizmin öneminin farkına varılması çok sevindirici. İnsanlara tatillerini planlarken büyük bir rahatlık ve hareket alanı sağlayacak. Kaç kişinin tatile çıkacağı ile ilgili bir şey diyemem ama otellerdeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağını söyleyebilirim."
Güney Ege Turistk Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu da açıklamanın son derece sevindirici olduğunu ve tatilin uzaması fikrine çok olumlu baktığını ifade ederek, "Hem bir turizmci hem de Türkiye ekonomisini düşünen bir vatandaş olarak konuşuyorum. Turizmde çarkların dönmesi ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Elbette sanayide çalışmanın, ihracatın, üretmenin çok önemli değeri var ama turizmdeki katma değer de çok yüksek. Çarkların sıhhatli dönmesi için iç pazarın kuvvetli olması lazım" dedi.
 
 
 
Son Güncelleme: 13.08.2017 21:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81