Türel: Alanya’ya 764 milyon TL’lik yatırım yaptık

Çeşitli programlara katılmak için Alanya'ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Hasta ve Hasta Yakınları Konuk Evi'ni inceledi.

Türel: Alanya’ya 764 milyon TL’lik yatırım yaptık

Çeşitli programlara katılmak için Alanya'ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Hasta ve Hasta Yakınları Konuk Evi'ni inceledi.

18 Ekim 2018 Perşembe 21:10
Türel: Alanya’ya 764 milyon TL’lik yatırım yaptık

İnşaatı devam eden binayla ilgili incelemelerde bulunan Türel, binanın 2 ayda bitirilmesi hedefinin geç olduğunu ve sürenin kısaltılması için gerekli desteğin verilmesi emrini verdi. İncelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan Türel şunları söyledi: "Hasta yakınlarımız hastane bahçelerinde parklarda hastalarını beklemeyecekler. Burada en güzel şekilde ağırlanacaklar. Hastaları iyileştiğinde de inşallah buradan mutlu ayrılacaktır” dedi. 
‘ALANYA BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ’
Konuşmasına devam eden Türel: “Alanya’ya toplamda Belediye ve belediyenin ortaklaşa 764 milyon 712 bin TL’lik bir yatırım gerçekleştirmeyi başardık. Bu Alanya için büyük bir rakam ama biz her zaman şunu söylüyoruz, Alanya için ne yapsak azdır. Alanya bizim gözbebeğimiz. O yüzden yaptığımız tüm çalışmalar Alanyalılar içindir. Alanya insanımızın hayatını kolaylaştırmak, sosyal, kaliteli bir yaşam sunmak için biz gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.
‘PAZARLIK ÜSTÜNE PAZARLIK YAPIYORLAR’
Mahmutlar-Kargıcak arasında merkezde hizmet veren otobüslerin kooperatiflerle birleşmek istediğini kendileri bize ilettiler. Biz de kendi aralarında bir mutabakat varsa seçimlerin getirdiği sıkıntı olmadan adım atmakta sakınca görmedik. Onların mutabakatı bizi memnun etti. Bizim bir görevimiz de nikah kıymak. Biz de bu birlikteliği sağlamak için bir arabulucu olarak devreye girdik. Aslında arkadaşlarımızla ilk mutabakata 250 bin TL olarak vardık. Toplamda 26 araç var ancak biz tabi ki kooperatif yetkilileri ile muhatap olduk. Beğenmeyen olabilir, akabinde de zaten biz tüm üyelerle de bir araya geldik. Onlar tarafından bu 250 bin TL’nin 200 bin TL’ye düşürülmesi söylendi. Biz bu durumda yönetmeliklerin izin verdiği çerçevede hareket edebiliyoruz. Bana kalsa 200 değil 100 bin olsun hatta hiç almayayım ama en nihayetinde devletin yetkili kurumlarından bizim izin almamız gerekiyor. Ancak bu izin bize verilirken 200 bin TL’den 199 bin TL’ye dahi inemeyeceğimiz aksi takdirde kamu zararı oluşacağı söylendi. Biz 200 bine tamam deyince daha düşük bir beklenti çıktı. Her gelen talebe evet desek neredeyse üstüne para verecek duruma geleceğiz. Ancak biz gelebileceğimiz en altta limite geldik. Biz onlar istiyor diye bu işe girdik. Ancak kimseyi bu bedeli ödeyeceksin, arabanı büyüteceksin diye zorlamıyoruz. Eğer istemiyorlarsa bugün olduğu şekilde Alanya'da otobüs seferleri devam eder. 1 Kasım tarihine kadar isteyenler bize araçlarını büyültmekle ilgili dilekçelerini verebilir. Bu tarihten itibaren araçlarını büyütmeleri için de bir zaman dilimi tanıyacağız. Ardından da merkezle birlikte bir program çerçevesinde hizmet verecekler. Biz bu sistemi esnaf da kabul ettiği takdirde başarırsak eğer doğudaki araçlara da uygulayacağız. Böylece şu hatta daha az yolcu var onunla gideyim, bu otobüs kalabalık oluyor gitmeyeyim derdi ortadan kalkacak. İşin esasında çok önemli bir meseleyi çözmüş olacağız ve adeta Antalya'da olduğu gibi mucizevi bir başarıyı da esnafımızla kol kola gerçekleştirmek istiyoruz. Eşit gelir dağılımı ile birlikte her aracın her hatta gitme rotasyonu nu da yapmış oluyoruz. Her araç her hatta giderek bir rotasyona olacak ve ortak havuzda toplanan gelirle sen daha çok kazandın, ben az kazandım tartışmaları da olmayacak. Talep onlardan geldi biz de evet dedik. Yeni taleplerine de evet desek başka talepleri olacak.”
‘YATIRIMLAR AKSAMAYACAK’

Alanya’daki yatırımların ‘Milli Tassarruf Seferberliği’ kapsamında aksamayacağını ifade eden Türel, “Alanya’da başlayan bütün yatırımlarımızı planladığımız süreler içerisinde tamamlamaya çalışıyoruz. Dediğiniz sıkıntılar çerçevesinde kısmen de olsa gecikme olacaktır ancak biz belirlediğimiz süreçte bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.
‘ALANYA BELEDİYESİNE HAYIRLI OLSUN DERİZ’
Sapadere Kanyonu’nun tahsisinin büyükşehir tarafından alınıp alınmayacağının sorulması üzerine Türel, “30 dönümün altındaki parklar ve mesire alanları İlçe belediyelerinde olduğu için bütün alanların sorumlulukları İlçe belediyesinde olunca sıkıntılar oluyor. Alanya Belediyesi zamanında farklı alanlarda da talepte bulunmuştu. Ancak tahsis imkansızlığı ortaya çıkmıştı. Biz de o zaman gerekirse biz alalım Alanya Belediyesi’ne kullandırırız demiştik. Verdiğimiz her sözün arkasında durduğumuz gibi bunu da yerine getirdik. O dönemde bazı tartışmalar olmadı değil. Ancak biz gerekirse bunun devrini de yapacağımızı söyledik. Hatta biraz talepte isteksizlik oldu. Çünkü Alanya Belediyesi 3 yıllık bir tahsis istiyormuş, biz 1 sene verelim sonrasında gerekirse süreyi uzatalım dedik. Bu alan sanırım Gedevet’ti. Bir yıl verdik, 3 yıl da uzatma yaptık. Şimdi aynı şey Sapadere için geçerli. Öncelik Büyükşehir Belediyesi’nde deniyor. Biz Alanya'nın bir meselesini çözmek için devreye girdik, Orman Bakanlığı’ndan tahsis verilirse Alanya Belediyesi’ne de hayırlı olsun deriz” diye konuştu.
‘KENDİMİZE GELİN GÜVEY OLMAK OLUR’
Yerel seçimlerde Alanya için bir aday veya aday adayı isminin konuşulup konuşulmadığının sorulması üzerine Türel, “Biz de bu çalışmaları genel merkezimiz yapar. Onlar ince eleyip sık dokuyarak çalışmalarını gerçekleştiriyor. Sayın bakanımızın bu konuda kanaatleri önem arz eder. Büyükşehir adayının ve milletvekillerinin de görüşleri alınır. Dolayısıyla bizim Alanya veya farklı bir ilçede aday adayı ile ilgili bir çalışma yapmamız kendi kendimize gelin güvey olmak olur. Genel merkezde de şu an bu çalışmalara başlamadığı için bana da bir şey sorulmadı. Gerekli istişarelerin ardından genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız tarafından karar verilir. Ben 2014’ten beri bu konuların içerisindeyim ve sistemi iyi biliyorum, biz de bu şekilde oluyor” dedi. – Mert CANTÜRK 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81