Tüm borçlular dikkat son gün 28 Şubat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Alanya Müdürü Muharrem Kaya, tüm borçlu vatandaşların 28 Şubat’a kadar yapılandırmadan yararlanmasını istedi.

Tüm borçlular dikkat son gün 28 Şubat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Alanya Müdürü Muharrem Kaya, tüm borçlu vatandaşların 28 Şubat’a kadar yapılandırmadan yararlanmasını istedi.

17 Şubat 2019 Pazar 20:16
Tüm borçlular dikkat son gün 28 Şubat

Makamında açıklamalarda bulunan Müdür Kaya, “Bizim 7143 sayılı kanun dediğimiz Sosyal Güvenlik Kurumu olsun, diğer vergi daireleri olsun, belediyeler olsun, borçlarını daha az taksitler halinde ödeyebilmelerine imkan getiren bir kanun yayınlamıştı. Bunun müracaat süreleri biliyorsunuz ağustos ayında sona ermişti. İlk ödemelerin de ağustos ayında yine yapılması gerekiyordu. İkinci ödemelerin yine ekim ayında yapılması gerekiyordu. Bu noktada bugüne kadar yapılan istatistikler sonucunda bayağı bir işverenimizin, sigortalımızın bu yapılandırmalarını yapmalarına rağmen çeşitli imkansızlıklar nedeniyle bunları ödeyemedikleri görüldü. Devletimiz ve hükümetimiz vatandaş odaklı çalışmalarına örnek teşkil edebilecek bir imkan yine sunmuş vaziyette. Ağustos, ekim ve aralık aylarında yapılandırma sonucu ödenmesi gereken bedelleri şubat ayının 28’ine kadar ödemeleri halinde bu yapılandırmaları aynen devam edecektir. Bu çok önemli bir hak. Bu SGK’nın işveren kısmı olabilir, 4B dediğimiz Bağ-Kur kısmı olabilir. Genel Sağlık Sigortası (GSS) kısmı olabilir. Devletin yapılandırma anlamında yapmış olduğu bu imkanlardan yararlandığı halde bugüne kadar ödeyemeyenlerin 28 Şubat’ta ödeme yapmaları halinde yapılandırmaları devam edecektir. Ödemeler sonunda bir sürü haklardan yararlanma imkanları da tekrar doğmaya başlayacaktır. İşverenler bazında düzgün prim ödeyenler borcu olduğu halde taksitlendirmelere devam ettiği için yüzde 5 devletimizin, hükümetimizin vermiş olduğu bir indirim var. Bundan yararlanacak. 4B dediğimiz Bağ-Kur’lularımız yine daha az prim ödeyecek. GSS’liler çok cüzi bir bedel ödemek suretiyle her türlü sağlık imkanından zaten yararlanıyor. Bu noktada işverenlerşimizin çalıştırdığı sigortalılar için çeşitli kriterler bulunmak suretiyle bir sürü haklardan, teşviklerden yararlanma imkanları doğacak. Asgari ücret desteği şu anda meclisimizde. Büyük bir ihtimalle yine devam edecektir. Yapılandırmaları bozulanlar için bu haklardan yararlanma imkanı bulunmamaktadır ama bu yapılandırmanın devam etmesi halinde 28 Şubat’a kadar bu bedeli ödemeleri halinde devletimiz kanun gereğince, 2 ay, 4 ay, hatta 6 ay ödememe imkansızlığı halinde ödememe imkanı getirmektedir. Alanya bölgemizin turizmden kazanç elde ettiği değerlendirilirse, şubat ayına kadar ödeyemedikleri primleri, taksitleri ödesinler. Daha sonra turizm sezonu açılıp da biraz gelişmeye başlayana kadarki kısımda ödeyememeleri halinde bile bu 2 ödemelik kısmı daha sonra yapabilme imkanları doğacaktır. Vatandaşlar 28 Şubat’a kadar imkanlarını zorlasınlar. Bu haklarını öldürmesinler. Gerçekten çok büyük bir imkan. Bu imkanı ilerde bulamayabilirler. İlerleyen zamanlarda devletimizin ve hükümetimizin bu adar imkanları sunmasına rağmen bunu değerlendirmeyen vatandaşlarımızın da icra ve diğer konularda olsun sıkıntıya düşme durumları var. 7143 sayılı kanunda tüm borçlar, vergi dairesi borçları, belediye borçları, SGK borçları, yani vatandaşın devlete olan tüm borçlarını kapsıyor. Bu genel bir kanun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81